Gardūs žemaičių blynai pagal Iloną: „Visada darau pagal šį receptą“

„Receptų šimtas turbūt, bet aš turiu savo ir visada pagal jį  darau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

Ingredientai: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušiniai; šaukštelis druskos; 3 šaukštai miltų; 3 šaukštai krakmolo;

Įdarui: 300gr vištienos; svogūnas;

Padažui: 150 gr grietinės; 150 gr pieno; šaukštelis miltų; šaukštas sviesto; krapų; česnako.

Žemaičių blynų receptas

Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą, padalinti vienodais gabalėliais. Vištieną išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.

Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti. Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų. Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias minutes maišant pakaitinti. Skanaus!


Rašyti komentarą...
C
Cat
2021-04-14 18:15:34
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nu aš tai pavizdžiui nežinojau, ačiū už receptą, niam niam.
Atsakyti
-1

I
I
2021-04-14 14:01:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
O tau nuo to geriau pasidarė, kad išsiputojai. Nenori neėsk.
Atsakyti
-11

I
Irena
2021-04-14 22:18:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
..........na , moterys, jusu izulumui nebera ribu..... gerai jus mokat....bet juk yra jaunu seimininkiu.... pradedanciu savarankiska gyvenima....gal ne viska moka.... aciu JUMS labai uz recepta....
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (12)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų