Šią savaitę- ne visai žematiški, bet labai juos primenantys maistingi ir gardūs blynai. Blynams įdarą galima rinktis ir kitokį, pavyzdžiui, lęšių, grybų ar daržovių.
Rekomenduojama patiekti su natūraliu sojų jogurtu, sumaišytu su sojų padažu.
Reikės (3 blynams): 2 nedidelių saldžių bulvių (apie 240g išvirtų); 1/2–2 puodelių šviesių speltos miltų; Žiupsnio druskos.
Įdarui: 1 nedidelio svogūno; 1 puodelio sojų faršo (apie 100 g); 2–3 šaukštų konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse; 1 šaukštelio sojos padažo; 1/2 šaukštelio paukštienos prieskonių.
Kaip gaminti:
Bulves nuskutame ir išverdame (10–15 min.), ir paliekame atvėsti.
Pasiruošiame įdarą: smulkiai supjaustome svogūną ir pakepame įkaitintame aliejuje, sudedame sojų faršą ir pakepame dar kelias minutes. Tada sudedame likusius ingredientus. Kai viskas iškepa, paliekame atvėsti.
Išvirtas bulves sutriname šakute, po truputį dedame miltus (maždaug po 1/4 puodelio) ir minkome tešlą tol, kol ji beveik nelips prie rankų.
Tešlą padaliname į tris lygias dalis, imame vieną dalį ir suformuojame delno dydžio apskritimą. Dedame trečdalį įdaro, tešlos blyną uždarome, suspaudžiame kraštą ir tada suformuojame blyną (užspaustą kraštą išplokštinant į blyno dugną).
Dedame blyną ant miltuoto paviršiaus. Padarome tą patį su likusia tešla. Pakepame blynus įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių po kelias minutes.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Follow Your Spoon.