REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gražiausios pavasario šventės proga TV3 laida „La maistas“ nustebino žiūrovus – vietoj laidos vedėjo Gian Lucos Demarco, laidą vedė jo bičiulis, Lietuvoje gyvenantis italas Salvatore. Jis ne tik pažindinosi su lietuviškais Velykų papročiais, bet ir pats parodė, kaip pasigaminti gardžius šonine įdarytus kiaušinius.

Gražiausios pavasario šventės proga TV3 laida „La maistas“ nustebino žiūrovus – vietoj laidos vedėjo Gian Lucos Demarco, laidą vedė jo bičiulis, Lietuvoje gyvenantis italas Salvatore. Jis ne tik pažindinosi su lietuviškais Velykų papročiais, bet ir pats parodė, kaip pasigaminti gardžius šonine įdarytus kiaušinius.

REKLAMA

Geriau pažinti lietuvių mėgstamus šventinius patiekalus ir kiaušinių marginimo subtilybes jam padėjo trijų vaikų tėvai Žemyna ir Giedrius. 

O kokios Velykos be kiaušinių? Juk tai – pagrindinis šios šventės patiekalas, nugulantis ant kiekvieno stalo. Tad Salvatore pakvietė į virtuvę ir pasidalino vienu mėgstamiausių savo receptų: jis pagamino šonine įdarytus kiaušinius.

Tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas panaudoti likusius kiaušinius!

Šonine įdaryti kiaušiniai

Reikės: 5 vnt. kietai virtų kiaušinių; 3 v. š. „Hellman‘s Original“ majonezo; 50 g kiaulienos šoninės; 1 v. š. alyvuogių aliejaus; 1 a. š. rūkytos paprikos; 1 a. š. garstyčių.

REKLAMA
REKLAMA

Išvirtus kiaušinius nulupame ir pjauname pusiau. Išimame trynius ir atskirame indelyje gerai sutriname šakute.

Supjaustome šoninę juostelėmis ir pakepame įkaitintoje keptuvėje kelias minutes. Į trynius dedame garstyčių, majonezo ir rūkytos paprikos. Išmaišome ir masę dedame į konditerinį švirkštą, ja užpildome baltymus. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų