• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepamenu, kada paskutinį kartą esu, ką nors gaminusi iš bulvių. Nors tikrai esame bulvių gerbėjai. Atėjus tikrai vasariškai šilumai, norėjosi kažko lengvesnio, nei mėsos kepsnys. Taip ir gimė mintis šeimai iškepti bulvinių blynų. Tiesa šie, šiek tiek kitokie, nes bulves tarkavau per burokinę tarką. Bet gavosi labai skaniai, greitai ir paprastai“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Nepamenu, kada paskutinį kartą esu, ką nors gaminusi iš bulvių. Nors tikrai esame bulvių gerbėjai. Atėjus tikrai vasariškai šilumai, norėjosi kažko lengvesnio, nei mėsos kepsnys. Taip ir gimė mintis šeimai iškepti bulvinių blynų. Tiesa šie, šiek tiek kitokie, nes bulves tarkavau per burokinę tarką. Bet gavosi labai skaniai, greitai ir paprastai“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Ingredientai: 6 didelės bulvės; 2 kiaušiniai; 23 v. š. miltų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 a. š. džiov. raudonėlio; 1 a. š. bulvių pr; 1/4 a. š. česnakų granulių; 1/4 a. š. svogūnų granulių; Aliejaus kepimui.

Patiekti: Skrudinta šoninė; Grietinė; Žalumynai.

Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Jeigu daug skysčio, ranka nespaudžiame ir nupilame. Mušame kiaušinius, beriame miltus ir prieskonius.

Gerai išmaišome. Kepame blynus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol blynai gražiai apskrus ir iškeps. Patiekiame su grietine, žalumynais ir skrudinta šonine.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų