REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Šiais metais ruduo mus pasiekė kaip niekad laiku – vos prasidėjus rugsėjui atvėso orai ir medžių lapai ėmė puoštis rytiniu šerkšnu. Vis labiau įsivyraujant rudeniškoms nuotaikoms dažniau užsinorime šiltų, jaukumu alsuojančių patiekalų. Drauge su prekybos tinklu „Maxima“ atrinkome keletą pačių gardžiausių, rudens vakarams tinkančių patiekalų receptų.

Šiais metais ruduo mus pasiekė kaip niekad laiku – vos prasidėjus rugsėjui atvėso orai ir medžių lapai ėmė puoštis rytiniu šerkšnu. Vis labiau įsivyraujant rudeniškoms nuotaikoms dažniau užsinorime šiltų, jaukumu alsuojančių patiekalų. Drauge su prekybos tinklu „Maxima“ atrinkome keletą pačių gardžiausių, rudens vakarams tinkančių patiekalų receptų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šilkinė moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba gali būti puikus pirmasis patiekalas pietų metu arba sotus vakarinis užkandis. 

REKLAMA

Reikės:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 smulkiai supjaustytų svogūnų;
  • 1 kg moliūgo;
  • 700 ml daržovių arba vištienos sultinio;
  • 150 ml riebios grietinėlės.

Paruošimas:

Į didelį puodą įdėkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pašildykite virš ugnies, kol puodas įkais. Sudėkite 2 smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepkite kol suminkštės. Į atskirą keptuvę sudėkite susmulkintą moliūgą ir vis pamaišydami kepkite 8-10 minučių, kol moliūgai įgaus auksinę spalvą ir suminkštės, tada gautą masę sudėkite į puodą su svogūnais.

REKLAMA
REKLAMA

Puode sumaišykite svogūnus su moliūgu ir užpilkite 700 ml pasirinkto sultinio, nepamirškite pagardinti druska ir pipirais. Užvirkite puodą ir virkite apie 10 minučių. Galiausiai gautą mišinį užpilkite grietinėle, pavirkite ir sutrinkite trintuvu. Kad sriuba būtų itin švelnios konsistencijos, galite ją perkošti per smulkų sietelį.

Vieno puodo dešrelių troškinys 

Šis receptas puikiai tiks mėgstantiems riebesnį maistą ir išraiškingą skonį. 

Reikės:

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 8 didelės kiaulienos dešrelės;
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
  • cukraus pudra;
  • 1 valgomasis šaukštas raudonojo vyno acto;
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės;
  • ½ šaukštelio rūkytos paprikos;
  • 400 g pjaustytų pomidorų;
  • 100 ml raudonojo vyno;
  • 2 lauro lapai;
  • 400 g pupelių.

Paruošimas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Negilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir 5-8 min. kepkite dešreles, kol jos iš visų pusių paruduos. Žnyplėmis perkelkite į lėkštę.

Tada į keptuvę sudėkite svogūnus ir kepkite 5-8 min., kol paauksuos. Jei svogūnai pradės lipti, įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Suberkite cukrų ir minutę pakepinkite, tada įmaišykite actą, pomidorų tyrę ir papriką, kad susidarytų tiršta masė.

Sudėkite pomidorus, supilkite vyną. Įmaišykite lauro lapus ir pupeles, tada ant viršaus išdėliokite dešreles taip, kad jos būtų iki pusės panardintos į padažą. Keptuvę perkelkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių.

REKLAMA

Obuoliai „Pas močiutę“

Turbūt sutiksite, kad obuoliai, kaip niekas kitas primena rudenį ir jo teikiamas gėrybes. Šis paprastas receptas patiks ir mažiems, ir dideliems, bet labiausiai – mėgstantiems pasmaližiauti.

Reikės:

  • Cukraus;
  • Keleto vidutinio dydžio obuolių;
  • Cinamono.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Perpjaukite obuolius per pusę, išimkite sėklas. Sudėkite obuolių puseles į kepimo skardą ir apibarstykite cukrumi bei cinamonu. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių arba kol obuoliai suminkštės.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų