Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Savaitgalį gaminau šviežių kopūstų troškinį ir receptu žadėjau pasidalinti. Žinutėmis mane jau atakuojat, tai ilgiau laukti negaliu. Išėjo labai gardus šviežių kopūstų troškinys, net pati sau ploju. Jeigu jau taip sakau, o tiksliau rašau, tai patikėkite, receptu tikrai nenusivilsite, o tik geru žodžiu minėsit ir dėkosite“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Savaitgalį gaminau šviežių kopūstų troškinį ir receptu žadėjau pasidalinti. Žinutėmis mane jau atakuojat, tai ilgiau laukti negaliu. Išėjo labai gardus šviežių kopūstų troškinys, net pati sau ploju. Jeigu jau taip sakau, o tiksliau rašau, tai patikėkite, receptu tikrai nenusivilsite, o tik geru žodžiu minėsit ir dėkosite“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: ~ 2 kg šviežio kopūsto, ~ 800 gr kiaulienos mentės ( gali būti sprandinė ar kt. mėsa), 2 morkų, 12 svogūno galvučių, 3 v.š. pomidorų padažo, ~1.5 l sultinio, mėsos prieskonių, prieskoninių žolelių, lydyto sviesto.

Kopūstų troškinio receptas

Kopūstą supjausčiau, morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūnus susmulkinau. Kiaulieną supjausčiau gabaliukais ir pagardinau prieskoniais. Puode, ant lydyto sviesto, apkepiau svogūnus su mėsa, sudėjau morkas ir viską kartu patroškinau ~ 10 min.

REKLAMA

Į tą patį puodą, sudėjau pjaustytus kopūstus. Buvo pilnas puodas, bet taip ir turi būti, nes troškinant jie sukris, įbėriau prieskoninių žolelių ir supyliau sultinį. Puodą uždengiau ir palikau troškintis.

Maždaug po 2025 min., kopūstams sukritus, juos pagardinau druska, įdėjau pomidorų padažo ir uždengusi puodą troškinau dar apie pusvalandį. Retsykiais pamaišykite ir jei reikia, įpilkite vandens.

Pamiršau parašyti, kad supjaustytus kopūstus, prieš dedant į puodą, perliejau juos virintu vandeniu!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų