Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaulpienės yra vienos iš pievos kenkėjų, su kuriomis labiausiai vargsta sodininkai, norintys jomis atsikratyti. Visgi, užuot jas išmetę lauk, pagalvokite apie tai, kokią naudą jos gali duoti sveikatai.

Kiaulpienės yra vienos iš pievos kenkėjų, su kuriomis labiausiai vargsta sodininkai, norintys jomis atsikratyti. Visgi, užuot jas išmetę lauk, pagalvokite apie tai, kokią naudą jos gali duoti sveikatai.

REKLAMA

Dažniausiai surinkus pievoje augančias kiaulpienes jos keliauja tiesiai į šiukšlinę arba į kompostą. Tačiau, pasak mitybos eksperto Jeff Taraday, prieš tai padarant, verta apsvarstyti ir prisiminti keletą naudingų aspektų, kuriuos mūsų organizmui gali suteikti šie žalumynai.

Nors tai gali skambėti keistai, tačiau, pasak eksperto, kiaulpienių įtraukimas į savo maisto racioną gali praturtinti jūsų organizmą naudingais vitaminais.

„Yra daugybė kitų būdų, kurie gali suteikti organizmui naudingų medžiagų, tačiau vienas keistesnių – valgyti kiaulpienių žiedus. Šiuose žalumynuose yra gausu vitamino A ir K.

REKLAMA

Vitaminas A gali pagerinti jūsų regėjimą ir bendrai sustiprinti organizmo imuninę sistemą. Vitaminas K yra reikalingas organizmui tam, kad geriau krešėtų kraujas, lengviau užgytų atsiradusios žaizdos. Jis taip pat prisideda prie sveikų kaulų būklės“, – aiškino ekspertas.

Vartojimas

Anot „WebMD“, kiaulpienės yra saugios vartoti daugumai žmonių, tačiau svarbiausiai yra užtikrinti, kad jomis nepiktnaudžiaujama.

Visgi, kai kuriems žmonėms jos gali sukelti alergines reakcijas, diskomfortą skrandyje ar net išprovokuoti viduriavimą ir rėmens skausmą. Tai nutikti gali tada, jeigu kiaulpienės bus valgomos dideliais kiekiais.

Teigiama, kad kiaulpienės turi aštrų skonį. Ponas J. Taraday sakė: „Kiaulpienės žalumynai yra skanesni, kai jie derinami su kitais švelnesniais žalumynais, pavyzdžiui, špinatais, nes jų vienų skonis yra šiek tiek kartus.

Kiaulpienės puikiai veikia kaip papildomas žalumynas gaminant sultis. Jei kartumo jaučiasi per daug, tiesiog išspauskite ant jų šiek tiek citrinos sulčių arba į savo gėrimą įtraukite citrinos. Ji padės sumažinti kartumą ir padidinti geležies pasisavinimą.“

REKLAMA
REKLAMA

Jei planuojate valgyti kiaulpienes, prieš vartodami būtinai jas tinkamai nuvalykite, ypač tada, jeigu jos yra nuskintos tiesiai iš jūsų sodo ar pievos, rašoma express.co.uk.

„Atkreipkite ypatingą dėmesį kiaulpienės žiedo išvalymui. Kuo geriau su vandeniu išplaukite šį augalą, tuomet nupjaukite jo žeidus, bet nenuplėškite jo lapelių“, – perspėjo ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų