REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai margarino
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • 6 vienetai kiaulpienių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Plikytos tešlos gaminimas:
    Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių. Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai
    (jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė). Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda. DĖMESIO: pirmąsias 20min, neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.

    Paruoškite kremą:
    Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
    Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
    Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.

Autorius: Roberta

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai margarino
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • 6 vienetai kiaulpienių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Plikytos tešlos gaminimas:
    Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių. Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai
    (jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė). Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda. DĖMESIO: pirmąsias 20min, neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.

    Paruoškite kremą:
    Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
    Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
    Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.

Autorius: Roberta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų