Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 125 gramai margarino
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 1 stiklinė vandens
- šiek tiek druskos
- 6 vienetai kiaulpienių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių. Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai
(jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė). Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda. DĖMESIO: pirmąsias 20min, neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.
INGREDIENTAI:
- 125 gramai margarino
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 1 stiklinė vandens
- šiek tiek druskos
- 6 vienetai kiaulpienių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių. Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai
(jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė). Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda. DĖMESIO: pirmąsias 20min, neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą