REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

„Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

REKLAMA

Jums reikės: 1 kg maltos mėsos (galima naudoti kiaulieną pusiau su jautiena); 2 per burokinę tarką sutarkuotų svogūnų; 2 kiaušinių; 0,4 l pieno; 6 v.š. miltų; druskos; pipirų.

Padažui: 200 ml riebios grietinėlės; 150 ml sultinio; pundelio krapų; druskos; pipirų; 1 nedidelio svogūno; 1 morkos.

REKLAMA
REKLAMA

Maltą mėsą išmaišome su visais nurodytais ingredientais. Masė bus gana skystoka. Palaikome apie 1 val.

Po valandos mėsos masė sutvirtės. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tiesiog šaukštu arba šlapiomis rankomis formuokite kotletus. Apkepkite iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.

Apkeptus kotletus dėkite į puodą, pilkite grietinėlę, sultinį, druską, pipirus, smulkintą svogūną, tarkuotą morką. Troškiname apie 30 min. Troškinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus. Tiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.

Šaltinis: „Ritos receptai“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų