Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ruduo, tai nieko keisto, kad ir patiekalai rudeniški. Šiemet dar bulvių apkepo nekepiau, bet tikrai kepsiu, nes mūsų šeimoje jis labai mėgiamas. Bet kol turiu cukinijų, į apkepą įdėjau cukinijų, kelias morkas ir gavosi labai rudeniškas, labai gardus daržovių apkepėlis. Tai puiki idėja pietums ar vakarienei“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Ruduo, tai nieko keisto, kad ir patiekalai rudeniški. Šiemet dar bulvių apkepo nekepiau, bet tikrai kepsiu, nes mūsų šeimoje jis labai mėgiamas. Bet kol turiu cukinijų, į apkepą įdėjau cukinijų, kelias morkas ir gavosi labai rudeniškas, labai gardus daržovių apkepėlis. Tai puiki idėja pietums ar vakarienei“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 2 cukinijų (vid. dydžio), 2 morkų, 78 bulvių, 12 svogūnų, 1 kiaušinio, prieskoninių žolelių, sviesto, lydyto sviesto (daržovėms apkepti), aliejaus (formelėms sutepti), pipirų ir druskos.

Gaminimo eiga

Cukinijas ir bulves sutarkavau burokine trintuve, skystį nupyliau. Morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūną supjausčiau ir apkepiau keptuvėje ant lydyto sviesto.

Į tarkuotas daržoves sudėjau apkeptas morkas su svogūnu, įmušiau kiaušinį, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau. Kepimo formeles sutepiau aliejumi, supyliau daržovių tarkius, ant viršaus uždėjau sviesto ir rozmarino šakelę.

Kepiau apkepą įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje ~ 45– 50 min. Kepimo laikas priklauso nuo apkepo storio ir dydžio.

 

Tikrai, nieko naujo... Gal tik tai, kad bus labai brangus patiekalas (jo paruošimui reikia daug brangaus sviesto ir daugybės elektros energijos...).
Biskį pridegė
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų