Norint užsiauginti gausų šilauogių derlių, svarbu nepamiršti kelių jų priežiūros taisyklių, o sodininkystės ekspertai pataria palaistyti jas naminiu mišiniu – rezultatas jus maloniai nustebins.

Natūrali šilauogių trąša
Norintiems padidinti dirvožemio rūgštingumą, sodininkų duetas Jamesas ir Courtney iš „Instagram“ paskyros @collins.country atskleidė, kaip pagaminti natūralias, organines šilauogių trąšas, rašoma express.co.uk
Šio maistingųjų medžiagų turtingo mišinio paruošimas užtrunka dvi savaites, o jo pagrindas – ingredientas, kurį šie krūmai ypač „mėgsta“ – bananų žievės.
Savo mokomajame vaizdo įraše Courtney pasisako už bananų žievelių mirkymą vandenyje, o gautu mišiniu ragina praturtinti šilauogių krūmus papildomomis maistinėmis medžiagomis.
Jos patarimas: „Ši bananų žievelių trąša puikiai veikia! Jei paliksite žieveles mirkti tris dienas, galėsite ją naudoti bet kokiam augalui, nes ji nebus rūgšti.“
Ji pridūrė: „Bet jei naudojate ją šilauogėms, tuomet reiktų leisti joms mirkti bent dvi savaites, kad mišinys taptų rūgštus.“
Courtney džiaugėsi savo trąšų veiksmingumu: „Mums patinka šios trąšos! Jomis tręšiame savo šilauogių krūmus visą vasarą, net ir tada, kai jie jau nebeaugina uogų.“
Kaip pasigaminti trąšas?
Pasak sodininkės ir tinklaraščio „Sustainable Holly“ įkūrėjos Holly, trąšose iš bananų žievelių yra kalio, kuris gali padėti augalams auginti daugiau žiedų ir vaisių.
Pradėkite nuo bananų žievelių sudėjimo į stiklainį, tam naudokite bet kokį turimą jų kiekį, ir užpilkite vandeniu.
Kad rezultatas būtų kuo geresnis, jei įmanoma, naudokite lietaus vandenį, nes vandentiekio vandenyje esančios kalkių nuosėdos ilgainiui gali padaryti dirvožemį šarmingesniu, o ne rūgštiniu.
Tik sandariai neužsukite stiklainio dangteliu – rūgimo metu tirpalas pradės putoti.
Po dviejų savaičių trąšos bus paruoštos. Tada bananų žievelių trąšas reikia supilti į laistytuvą, pripilti įprasto vandens ir juo palaistyti šilauogių krūmus.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!