Šiuos zrazus pamenu iš vaikystės, kai ko gero nė viena šventė ar gedulingi pietūs nepraeidavo be jų. Močiutė netgi kviesdavo šeimininkes, kad didesniam giminių susibėgimui paruoštu maistą ir visada būdavo šis patiekalas. Būtina į juos įdėti kmynų, nes jie priduoda puikų skonį. Nors tikrieji zrazai yra gaminami iš jautienos kaip suktinukai, bet šie buvo greitesnis jų variantas, toks ale tinginių“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ingredientai:
- 700 gr maltos mėsos (naudojau kalakutieną),
- 1 sauja džiuvėsėlių,
- 1 kiaušinis,
- 1 svogūnas,
- druska,
- pipirai.
- Įdaras:
- 2 morkos,
- 2 svogūnai,
- aliejaus kepimui,
- 1 šaukštelis kmynų.
Padažas:
- 500 ml vištienos sultinio,
- 200 ml. grietinėlės,
- žiupsnelis raudonėlio,
- druska,
- pipirai.
Svogūną susmulkinkite labai mažais gabaliukais arba sutarkuokite. Dėkite į maltą mėsą svogūnus, berkite džiuvėsėlius, muškite kiaušinį, berkite druską bei pipirus ir gerai išmaišykite. Įdarui morkas sutarkuokite, o svogūnus susmulkinkite. Apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Suberkite kmynus ir gerai išmaišykite.
Atvėsinkite. Iš maltos mėsos darykite delno dydžio blyną, dėkite po šaukštą įdaro ir gražiai sulipdykite pailgą kotletą. Zrazus kepkite keptuvėje ant nedidelės liepsnos, kol gražiai apkeps. Dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir pavirkite 15 min. tada supilkite grietinėlę ir dar pavirkite 10 min. Suberkite raudonėlį, druską ir pipirus, išmaišykite ir išjunkite viryklę. Labai skanu su bulvių koše.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!