Lašišai:
- 500 g šviežios lašišos su oda;
- 4 v.š. stambios druskos;
- 2 v.š. rudojo arba baltojo cukraus;
- 2 v.š. šviežiai pjaustytų krapų;
- Dubenėlyje sumaišykite druską, cukrų ir krapus.
Pusę mišinio dėkite indelio apačioje, tuomet uždėkite lašišos gabalėlį ir ant viršaus užberkite likusį mišinį bei tolygiai paskirstykite.
Uždenkite indelį dangčiu ir laikykite 24val. šaldytuve. Per tą laiką druska iš lašišos ištrauks vandenį ir lašišą taps stangri. Lašišos gabalėlį nuplaukite, gerai nusausinkite, pjaustykite plonais griežinėliais ir mėgaukitės.
2 porcijoms salotoms rinkitės savo mėgstamus ingridientus, kaip pvz.:
- pusę gabalėlio sūdytos lašišos;
- sultenės salotos;
- vyšniniai pomidoriukai;
- 125g sūris mozzarella buffalo;
- kepti pievagrybiai;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- druska, maltų juodųjų pipirų;
Triukai ir patarimai:
- jei lašiša bus sūroka, tuomet dar kartą plaukite po tekančiu vandeniu.
- rinkitės vienodo storio lašišos gabalėlį. Ir prieskoniai tolygiai pasiskirstys, ir pjaustyti bus patogiau.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!