• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Labai skanus patiekalas! Tefteliai labai purūs ir sultingi. Jei norite daugiau padažo – dvigubinkite produktų kiekį“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos virtuvė“ autorė.

„Labai skanus patiekalas! Tefteliai labai purūs ir sultingi. Jei norite daugiau padažo – dvigubinkite produktų kiekį“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos virtuvė“ autorė.

REKLAMA

Tefteliams:

  • 500 gr faršo;
  • 100 gr. ryžių (nevirtų svoris);
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 1 šaukštas majonezo;
  • mėsos prieskonių;
  • druskos, pipirų.

Padažui:

  • 0,5 stiklinės vandens;
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 2 v.š. grietinės;
  • 2 v.š. majonezo;
  • 1 v.š. miltų;
  • druska, mėgstami prieskoniai.

Ryžius išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais.

Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių.

REKLAMA
REKLAMA

Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje įkaitintoje 200 laipsniuose apie 50 minučių.

Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5–10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų