REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šie veganiški šokoladiniai keksiukai yra tikras šokoladinis tobulumas – drėgni, minkšti ir turtingi skoniu. Juos valgydami, žmonės negalės patikėti, jog juose nėra jokio gyvulinio produkto.

Taip pat svarbu, jog jie yra labai lengvai pagaminami, jiems reikia tik 8 ingredientų ir vienas keksiukas turi tik 100 kcal.

Ko reikės (12 keksiukų):

  • 180ml nesaldinto migdolų pieno
  • 1vnt. apelsino sulčių + žievelės
  • 190ml agavos sirupo
  • 125g speltų miltų*
  • 1 arbt. š. kepimo miltelių
  • 1 arbt. š. valgomosios sodos
  • 30g nesaldintų kakavos miltelių
  • 50g susmulkinto juodo šokolado** (70%)

Kaip gaminti:

Sumaišome pieną, apelsino sultis, žievelę bei agavos sirupą. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir kakavos miltelius.

REKLAMA
REKLAMA

Sujungiame abu mišinius ir labai gerai išmaišome. Įdedame šokoladą. Gautą masę paskirstome į paruoštas keksiukų kepimo formeles (12 vnt.). Kepame 20-25 min. 170°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius keksiukus atvėsiname.

REKLAMA

Skanaus!

Pastabos:

*Galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus arba viso grūdo baltų miltų mišinį be glitimo.

**Norėdami paryškinti keksiukų apelsininį skonį, galite naudoti juodą šokoladą su apelsino skoniu, arba net natūralų apelsino skonio sirupą.

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Kas tas avokadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų