• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šią silkę gaminau pernai per Šv. Kūčias. Nuostabus patiekalas, o ir patiekimas elegantiškesnis nei sumesti viską į vieną dubenį”, – sako recepto autorė Edita.

19

„Šią silkę gaminau pernai per Šv. Kūčias. Nuostabus patiekalas, o ir patiekimas elegantiškesnis nei sumesti viską į vieną dubenį”, – sako recepto autorė Edita.

REKLAMA

Silkei reikės: 4 silkės file juostelių; 4 virtų burokėlių; 3-4 virtų bulvių su lupenomis; 1 svogūno; saujelės džiovintų grybų; saujelės džiovintų obuolių; šlakelio citrinos sulčių; druskos, maltų juodųjų pipirų.

Žolelių majonezui: saujelės šviežių krapų; saujelės šviežių petražolių; 2 mažų marinuotų agurkėlių; 3 v.š majonezo.

Gaminimas:

Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais;

Atskiruose induose užpilkite karštu vandeniu grybus ir džiovintus obuolius bei palikite kol išmirks. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite kol svogūnas suminkštės.

Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar keletą minučių pakepkite.

REKLAMA
REKLAMA

Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su atvėsusiu keptuvės turiniu ir apšlakstykite citrinos sultimis. Žolelių majonezui: visus išvardintus ingridientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės.

Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Ant lėkštės išdėliokite bulvių griežinėlius, uždėkite po šaukštelį žolelių majonezo, burokėlių, grybų ir obuolių mišinio, ant viršaus uždėkite po griežinėlį silkės ir papuoškite šviežiais krapais.

Šaltinis: Oditėlės blogas

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų