Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didelis blogojo cholesterolio kiekis gali būti pavojingas. Jeigu ši medžiaga pradeda kauptis kraujagyslėse, padidėja širdies ligų ir insulto rizika. Tačiau vis daugiau mokslinių tyrimų rodo, kad jį gali sumažinti mitybos pokyčiai, pavyzdžiui, avokadų valgymas.

Didelis blogojo cholesterolio kiekis gali būti pavojingas. Jeigu ši medžiaga pradeda kauptis kraujagyslėse, padidėja širdies ligų ir insulto rizika. Tačiau vis daugiau mokslinių tyrimų rodo, kad jį gali sumažinti mitybos pokyčiai, pavyzdžiui, avokadų valgymas.

REKLAMA

Avokadai gerai žinomi dėl didelio riebalų kiekio. Tačiau šis maisto produktas yra naudingas sveikatai.

Juose esantys riebalai, vadinami mononesočiaisiais riebalais, yra naudingi sveikatai. Juose taip pat yra didelis DTL cholesterolio kiekis, kuris padeda pašalinti „blogą“ cholesterolį.

Vieno tyrimo metu nustatyta, kad šešis mėnesius valgant vieną avokadą per dieną sumažėjo blogojo cholesterolio kiekis, rašo express.co.uk. Šie rezultatai nesukėlė riebalų kaupimosi, pvz., kepenyse ar ant pilvo.

Avokadų nauda

Amerikos širdies asociacijos žurnale paskelbto tyrimo autorius prof. Penny Kris-Etherton iš Penno valstybinio universiteto pasakė:

REKLAMA

„Nors avokadai neturėjo įtakos pilvo riebalams ar svorio prieaugiui, tyrimas vis dėlto rodo, kad avokadai gali būti naudingi gerai subalansuotoje mityboje. Tyrimo metu valgant vieną avokadą per dieną, svoris nepadidėjo, taip pat šiek tiek sumažėjo MTL cholesterolio kiekis, o tai yra svarbūs sveikatos gerinimo faktai.“

Kaip pranešama, šių metų pradžioje atliktas tyrimas buvo didžiausias tyrimas apie avokadų naudą sveikatai. Šešis mėnesius 923 dalyviams buvo nurodyta valgyti avokadus kasdien arba visai jų nevalgyti. Jų cholesterolio kiekis buvo matuojamas tyrimo laikotarpiu. Tie, kurie vartojo avokadus, turėjo mažiau MTL cholesterolio.

REKLAMA
REKLAMA

 

Reikalingi tolimesni tyrimai

Tačiau tyrimo teiginius paneigia kiti ekspertai. „NutritionFacts.org“ praneša, kad tyrimuose „blogojo“ cholesterolio sumažėjimas galimai sumažėjo dėl gyvūninių riebalų vartojimo sumažėjimo.

Svetainėje taip pat tvirtinama, kad avokaduose nėra pakankamai MTL cholesterolio, kad jis taip paveiktų organizmą. Nepaisant to, ar tai tiesa, yra žinoma, kad avokadai yra kupini maistingųjų medžiagų, įskaitant folatą, magnį ir fosforą.

Šie vitaminai ir mineralai yra gyvybiškai svarbūs daugeliui organizmo funkcijų ir apskritai susiję su gera savijauta. Geriausias būdas valgyti avokadus yra kartu su subalansuota mityba.

Blogai perkami avokadai tur but Nes l brangus
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų