• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei mėgstate virtas apkepintas bulves, virtuvės šefė atskleidė paslaptį, kaip kaskart kepant išgauti tobulą traškumą. „Bulvių karaliene“ vadinama Poppy O‘Toole laikraščiui „Mirror“ atskleidė savo maisto gaminimo paslaptis.

Jei mėgstate virtas apkepintas bulves, virtuvės šefė atskleidė paslaptį, kaip kaskart kepant išgauti tobulą traškumą. „Bulvių karaliene“ vadinama Poppy O‘Toole laikraščiui „Mirror“ atskleidė savo maisto gaminimo paslaptis.

REKLAMA

Kulinarijos meistrė teigė, kad paslaptis, kaip pagaminti traškias keptas bulves, labai paprasta – išvirtas ir nupiltas bulves atvėsinti ant puodo uždėjus rankšluostėlį, rašo dailystar.co.uk.

Ji pasakojo: „Tai vienas geriausių patarimų, kuriuos galiu duoti. Kai nusunkiate bulves, uždėkite ant jų rankšluostėlį ir leiskite garams jas išdžiovinti. Tai padės išgauti traškumą.

Be to, reikia, kad orkaitėje įkaistų riebalai, tam, kad įdėjus bulves jos iš pradžių apkeptų tame karštame aliejuje.

REKLAMA
REKLAMA

Tada, įpusėjus kepimo procesui orkaitėje, mėgstu įpilti šiek tiek daržovių arba vištienos sultinio, šiek tiek manų kruopų, citrinos sulčių ir užtarkuoti citrinos žievelės.“

REKLAMA

Ji taip pat įdeda keletą citrinos griežinėlių, kad, sultiniui sutirštėjus, bulvės karamelizuotųsi.

Poppy pridūrė: „Manų kruopos suteikia papildomo traškumo, o citrina įsigeria į bulves ir suteikia nuostabų, saldžiarūgštį, citrusinį skonį.“

Taigi, jei kepdami bulves norėsite jas pagardinti, pateikiame visą šefės receptą.

Reikės: 4-6 bulvių; citrinos sulčių; 1 vnt. griežinėliais pjaustytos citrinos; 2 a. š. džiovintų raudonėlių; 2 a. š. smulkių manų kruopų; 1 skiltelės susmulkinto česnako; 50 ml aliejaus; saujelės smulkintų petražolių; druskos ir pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Nulupkite ir supjaustykite bulves, sudėkite jas į puodą su šaltu pasūdytu vandeniu ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir įdėkite į ją skardą su aliejumi. Nukoškite bulves ir palikite jas džiūti 10 minučių, ant puodo uždėję rankšluostėlį.

Papurtykite bulves puode, kad šiek tiek aptrupėtų jų krašteliai. Iš orkaitės išimkite skardą ir į ją sudėkite apvirtas bulves. Pavartykite jas ir kepkite 30 minučių.

Per tą laiką sumaišykite visus kitus ingredientus. Ištraukite bulves iš orkaitės ir padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių.

Bulves užpilkite mišiniu su citrinos sultimis, sudėkite citrinos griežinėlius ir viską pamaišykite. Tada dėkite į orkaitę ir kepkite dar 30 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų