Šefas atskleidė keletą makaronų gaminimo gudrybių: tokiu būdu išeina tobuli

Makaronai su sūriu – paprastas ir vaikų mėgstamas patiekalas, ypač jei ruoštas namuose. Todėl meskite šalin visus šaldytus variantus ir pusfabrikačius bei sūrio padažą pasigaminkite savarankiškai – jis tikrai nenuvils, o vaikai prašys dar ir dar.

Šis patiekalas geras tuo, kad yra labai universalus – pridėjus brokolių ar špinatų jį galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą, o palikus paprastesnį variantą – naudoti kaip garnyrą, rašoma dailystar.co.uk. Trys geriausi Anglijos šefai pasakoja, kaip jie gamina makaronus su sūriu.

Makaronams

Benas Tishas, restoranų „Norma“ ir „The Stafford“ vyriausiasis šefas, sako: „Jei norite daugiau skonio, makaronus gaminkite kaip rizotą. Į keptuvę įdėkite sviesto ir alyvuogių aliejaus, suberkite makaronus, ir tada virkite iš lėto, po truputį pildami vištienos sultinį, kol makaronai bus kaip tik al dente ir kupini skonio. Labai svarbus yra sūrio padažas – jį ruoškite rūpestingai.“

Šefas Francesco Mazzei pataria: „Labai daugelis žmonių užvirę vandenį makaronams pamiršta jį pasūdyti. Labai svarbų į vandenį įberti pakankamai druskos, kad makaronai įgautų skonio.“

Sūrio padažui

Benas aiškina: „Pasigaminkite klasikinio tiršto balto padažo, ir į jį įmaišykite arba grietinėlės, arba grietinės, kartu su trupučiu garstyčių. Sūrio pasirinkimas priklauso nuo skonio, bet aš visada įdedu parmezano – umami skoniui išgauti, mocarelos – kad gražiai išsilydytų, ir dar kokio nors – tai gali būti pelėsinis sūris arba net pekorinas.“

Vickie Rogerson, „Homage2Fromage“  įkūrėja, priduria: „Labai svarbu naudoti geros kokybės, ryškaus skonio sūrį. Kai gaminate šį patiekalą, tikrai ne laikas iš šaldytuvo gilumos ištraukti padžiuvusį gabalėlį sūrio! Aš 60/40 proporcija naudoju du sūrius – geltonąjį ir raudonąjį čedarį.

Ir nepamirškite sūrio padažo pagardinti – aš naudoju juoduosius pipirus, muskato riešutą ir truputėlį paprikos. Kiti mėgsta įdėti truputį garstyčių – irgi labai skanu.“

Francesco sako: „Dar viena dažna klaida yra nepakankamai iškepti makaronai su sūriu. Man asmeniškai labiausiai patinka traškus viršus ir minkštas išsilydęs sūris viduje. Rinkitės vamzdelių formos makaronus ir būtinai dėkite mocarelos – taip makaronai bus tąsūs ir labai gardūs.“

REKLAMA

Pagardai

Benas priduria: „Prieš dėdami makaronus su sūriu į orkaitę, pabarstykite viską džiūvėsėliais ir tarkuotu parmezanu, o tada kepkite, kol apskrus.“

Vickie pataria: „Makaronų su sūriu, keptų orkaitėje, didžiausias džiaugsmas yra pagardai. Įmaišykite smulkiai pjaustytos šoninės, čorizo dešros ar kumpio, o viršų apibarstykite džiūvėsėliais. Ant viršaus būtinai reikia užberti dar sūrio, kad jis apskrustų ir susiformuotų burbuliukai.“

„Crockery Henley“ vyriausiasis šefas Tomas Westerlandas sako: „Mano mama padarė milžinišką įtaką mano gaminamiems patiekalams. Iki šiol ji gamina fantastiškus makaronus su sūriu, o pagal savo velsietišką receptą prideda lėtai išvirtų porų. Į padažą mes dedame trumų, o viršų nubarstome traškiais čedario pabarstukais ir šviežiais svogūnų laiškais.“

Šiuos šefų patarimus išbandykite patys ir nuspręskite, kuris receptas jums skaniausias.  


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų