Rita pasidalijo skaniausių šaltibarščių receptu: išbandykite ir jūs

„Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės. Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais, ir su virtais burokėliais. Jeigu naudoju virtus burokėlius, papildomai dedu rūgštelės. Tad dalinuosi savo pamėgtu receptu“, – sako tinklaraštininkė Rita.

Reikės: 1 l šaltibarščių arba paprasto kefyro; 1 agurko; saujos svogūnų laiškų; saujos krapų; 2 kietai virtų kiaušinių; 0,25 l  marinuotų burokėlių su visu skystimu; druskos pagal poreikį. Prie šaltibarščių bulvių košė su spirgais arba paprastai virtos bulvės.

Šaltibarščių receptas

Agurką, krapus ir svogūnų laiškus supjaustome. Dedame burokėlius, išmaišome. Sudedame smulkintus virtus kiaušinius. Užpilame kefyrą ir išmaišome.

Druską naudojame pagal poreikį. Jeigu šaltibarščius gaminu su paprastu kefyru, tai dedu 2 v.š. grietinės.

Naudojant virtus burokėlius, juos sutarkuoju burokine tarka, pasūdau ir užpilu kelis šaukštus obuolių arba raudonojo vyno acto. Jokiu vandeniu ar pienu šaltibarščių neskiedžiu. Mums patinka tiršti.

Šaltinis: Ritos receptai 


Rašyti komentarą...
m
manau
2021-06-11 10:42:49
Pranešti apie netinkamą komentarą
kam isradineti dvirati, jei jau jis israstas.Visi pasidaro saltibarscius taip kaip megsta, cia nebereikia patareju
Atsakyti
-3

V
Vireja
2021-06-11 10:02:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
Čia ne barščiai o kažkoks raudonų burokų tire
Atsakyti
-2

S
Saulė
2021-06-14 23:51:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nieko naujo
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (10)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų