INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
 - 4 vienetai kiaušinių
 - 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
 - 0.5 kilogramo juodos duonos
 - šiek tiek vandens
 - 300 gramų varškės
 - šiek tiek druskos
 - 200 gramų aliejaus
 - 1 valgomasis šaukštas grietinės
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
-  Įdaras: 
Į varškę įmušti porą kiaušinių, pridėti supjaustytų mėtų, truputį druskos ir viską gerai išmaišyti.
Duonos kepalą perpjauti išilgai, nupjauti plutą, iš vidaus išgramdyti minkštimą. Į susidariusią ertmę pridėti varškės įdaro.
Paruoštą duoną supjaustyti piršto storumo riekutėmis, abi puses pavilgyti tešloje, paruoštoje iš 2 kiaušinių, miltų, vandens ir grietinės.
Kepti karštuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios rusvos spalvos.
Blynus, pabarsčius cukrumi, paduoti prie kavos ar arbatos, arba, užpilus tirpintu sviestu, valgyti kaip antrą patiekalą. 
REKLAMA
 
  
