INGREDIENTAI:
- 2 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek muskato
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek batono
- 1 stiklinė pieno
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 2 stiklinės sultinio
- 1 vienetas brokolių
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Brokolį supjaustyti žiedynėliais, bulves ir morkas – nedideliais gabalėliais. Sudėti daržoves į puodą, užpilti vandeniu, įberti žiupsnį druskos ir virti, kol daržovės suminkštės. Svogūną susmulkinti nedideliais kubeliais ir pakepinti svieste. Nuo išvirusių daržovių nupilti vandenį. Sudėti pakepintus svogūnus, supilti sultinį, pieną, pagardinti muskatu, druska ir pipirais. Puodą statyti atgal ant ugnies ir pakaitinti, kol užvirs. Ugnį užgesinti ir sriubą sutrinti su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės. Nedelsiant pilstyti į dubenėlius ir patiekti apibarsčius pjaustytais ir ant sausos keptuvės paskrudintais batono kubeliais. Skanaus!
Autorius: Jurgita
REKLAMA