Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 1 stiklinė kavos (stipri, saldinta)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų sausainių (biskvitiniai "damų pirštelių")
  • 3 valgomieji šaukštai konjako (brendis arba "damų likeris")
  • 250 gramų maskarponės sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Populiaraus itališko deserto receptukas. :))

    1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.
    2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
    3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
    4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
    5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
    6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
    7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 1 stiklinė kavos (stipri, saldinta)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų sausainių (biskvitiniai "damų pirštelių")
  • 3 valgomieji šaukštai konjako (brendis arba "damų likeris")
  • 250 gramų maskarponės sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Populiaraus itališko deserto receptukas. :))

    1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.
    2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
    3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
    4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
    5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
    6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
    7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų