REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 17
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.
- Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.
- Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.
- Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.
- Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka
- Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios). Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.
- Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Keksiukų viršus turi suaižėti. Išėjo 17 nemažų keksiukų. Skanaus
REKLAMA