• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 65 gramai sviesto
  • 60 gramų cukraus
  • 100 gramų šokoladas (juodas)
  • 3 valgomieji šaukštai miltai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 200 gramų grietinėlės (35% riebumo)
  • 1 pakelis grietinėlės standiklis
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • Papuošimui:
  • 3 vienetai braškių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 65 gramai sviesto
  • 60 gramų cukraus
  • 100 gramų šokoladas (juodas)
  • 3 valgomieji šaukštai miltai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 200 gramų grietinėlės (35% riebumo)
  • 1 pakelis grietinėlės standiklis
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • Papuošimui:
  • 3 vienetai braškių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą ištirpinam su šokoladu. Šiek tiek atvėsinam.
    Trynius atskiriam nuo baltymų. Baltymus su druska išplakam iki standžių putų. Trynius plakam su cukrum iki purumo tada po šaukštą įplakame miltus. Tada supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
    Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.
    Tešlą pilam į kepimo popierium išklotą formą (keksinę ar tortinę nedaugiau nei 18cm skersmens).
  2. Kepame 175laipsnių temp. Apie 20-25min. Iškeptą atvėsiname. Prieš puošiant grietinėle išimam iš formos.
  3. Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakt supilam fiksatorių. Galima pagardinti 2v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
  4. Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius. Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui. Aptepame grietinėlės kremu, papuošiam ir palaikom šaltai.

    Skanaus.

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų