REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta)
  • 150 gramų juodojo šokolado
  • 250 gramų sviesto (arba kepinių margarinas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Labai paprasti sausainiai, kuriems galima suteikti įvairiausią formą.
    Ištirpintą sviestą išmaišome su cukrumi, supilame išplaktą kiaušinį, vanilinį cukrų, sodą.
    Į gautą masę beriame miltus ir išminkome.
    Dalį tešlos atsidedame, o į kitą pusę įmaišome juodojo (80-100 g) šokolado.
    Jei turite laiko, tešlą laikykite šaldytuve 1 val.
    Po to dar kartą išminkykite ir formuokite vėžliukus.
    Tamsi tešla kūnelis, ant viršaus įspaudžiau nedidelį gabaliuką šviesios tešlos. Kojas ir galvą suformavau taip pat iš šviesios tešlos.
    Prigaminame tokių vėžliukų iš visos tešlos, sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame apie 10-15 min. 180 C orkaitėje.
    Kai sausainiai bus iškepę, likusį šokoladą ištirpinkite ir pabaikite formuoti vėžliuką. ;)

Autorius: Marija

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta)
  • 150 gramų juodojo šokolado
  • 250 gramų sviesto (arba kepinių margarinas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Labai paprasti sausainiai, kuriems galima suteikti įvairiausią formą.
    Ištirpintą sviestą išmaišome su cukrumi, supilame išplaktą kiaušinį, vanilinį cukrų, sodą.
    Į gautą masę beriame miltus ir išminkome.
    Dalį tešlos atsidedame, o į kitą pusę įmaišome juodojo (80-100 g) šokolado.
    Jei turite laiko, tešlą laikykite šaldytuve 1 val.
    Po to dar kartą išminkykite ir formuokite vėžliukus.
    Tamsi tešla kūnelis, ant viršaus įspaudžiau nedidelį gabaliuką šviesios tešlos. Kojas ir galvą suformavau taip pat iš šviesios tešlos.
    Prigaminame tokių vėžliukų iš visos tešlos, sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame apie 10-15 min. 180 C orkaitėje.
    Kai sausainiai bus iškepę, likusį šokoladą ištirpinkite ir pabaikite formuoti vėžliuką. ;)

Autorius: Marija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų