Šis patiekalas ypatingas yra nė dėl šafrano, bet tuo, kad pirmuoju smuiku čia griežia rozmarinai. Jie suteikia mėsai įdomų žolelių skonį. Rozmarinų lapelius galima smulkiai sukarpyti žirklėmis, nes kuo jie bus smulkesni - tuo gardesnė bus mėsą. O jei norisi išraiškingesnio šafrano skonio ir kvapo, galima naudoti didesnį kiekį ir palaikyti ilgesnį laiką didesniame kiekyje vandens.
REKLAMA
  
  REKLAMA
     
 INGREDIENTAI:
- 600 gramų kalakutienos (filė)
 - 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (+kepimui)
 - 2 skiltelės česnakų
 - 2 vienetai rozmarino (šakelės)
 - 10 vienetų šafrano
 - 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
 - šiek tiek druskos
 
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
    
  Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šafraną užpilti 3 v. š. verdančio vandens ir palikti apie pusvalandį susistovėti. Galima ir ilgiau.
 - Česnakų skilteles su žiupsneliu druskos sugrūsti į tyrę. Pridėti smulkintus rozmarinų lapelius, dar pagrūsti, pilti aliejų ir įberti žiupsnelį maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišyti.
 - Kalakutieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, apvolioti marinate, sudėti į dubenį, pabarstyti druska, supilti vandenį su šafranu. Gerai viską išminkyti, kad tolygiai pasiskirstytų marinatas ir palikti apie pusvalandį pasimarinuoti kambario temperatūroje. Galima ir ilgiau.
 - Kepti gerai įkaitintame aliejuje. Iškepusius gabalėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekti su virtais ryžiais.
 
REKLAMA
 
  
