• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 30 gramų aguonų
  • šiek tiek apelsinų (džiovintos tarkuotos žievelės)
  • 100 gramų cukraus
  • 6 vienetai mandarinų
  • 100 mililitrų pieno
  • 300 gramų jogurto
  • šiek tiek vandens (šiltas)
  • 200 gramų sausainių (avižiniai arba "Gaidelis")
  • 400 gramų varškės
  • 120 gramų sviesto
  • 100 gramų grietinės
  • 20 gramų želatinos
  • 2 valgomieji šaukštai kokosų (drožlės)
  • 30 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pyrago mintis:
    Turbūt ne vienam Kalėdos asocijuojasi su įšalusia žeme, apdengta baltu, puriu sniegu, mandarinais, džiaugsmu ir šiluma, sklindančia iš artimųjų ir dovanomis. Visa tai pabandysiu perteikti šiuo pyragu “Sninga”: ruda įšalusi žemė – sausainių pagrindas, jogurtinė želė masė su aguonomis– sniego pusnys susimaišiusios su mažyčiais žemės gumulėliais bei aklmenėliais, mandarinai – džiaugsmas ir šiluma, skindanti iš žmonių. Juk dabar tai elegantiškai “SNINGA” (kokoso drožlėmis)!

    Sausainius susmulkinti (geriausia elektriniu maišykliu) ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėti į apvalią skardą, tolygiai paskirstyti, suspausti ir padėti šaltai. Aguonas sumalti, įmaišyti su pienu, užvirinti ir atvėsinti. Želatiną 10 min. brinkinti nedeliame kiekyje šilto vandens. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę išsukti elektriniu maišikliu. Į varškės masę supilti aguonas su pienu, suberti smulkintas apelsino žieveles ir gerai išmaišyti. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pašildyti, kad geriau ištirptų, bet neužvirti. Mišinį atsargiai įmaišyti į varškės masę ir padėti šaltai. Kai pradės stingti, šią masę sukrėsti ant avižinių sausainių paplotėlio ir padėti į šaldytuvą. Mandarinus nulupti, skersai supjaustyti griežinėliais ir jais gražiai apdėti sustingusį pyragą, apibarstyti kokoso drožlėmis. Pyragas sustings per keleta valandų.

    Skanaus, kol taip saldžiai sninga!

Autorius: Edita

INGREDIENTAI:

  • 30 gramų aguonų
  • šiek tiek apelsinų (džiovintos tarkuotos žievelės)
  • 100 gramų cukraus
  • 6 vienetai mandarinų
  • 100 mililitrų pieno
  • 300 gramų jogurto
  • šiek tiek vandens (šiltas)
  • 200 gramų sausainių (avižiniai arba "Gaidelis")
  • 400 gramų varškės
  • 120 gramų sviesto
  • 100 gramų grietinės
  • 20 gramų želatinos
  • 2 valgomieji šaukštai kokosų (drožlės)
  • 30 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pyrago mintis:
    Turbūt ne vienam Kalėdos asocijuojasi su įšalusia žeme, apdengta baltu, puriu sniegu, mandarinais, džiaugsmu ir šiluma, sklindančia iš artimųjų ir dovanomis. Visa tai pabandysiu perteikti šiuo pyragu “Sninga”: ruda įšalusi žemė – sausainių pagrindas, jogurtinė želė masė su aguonomis– sniego pusnys susimaišiusios su mažyčiais žemės gumulėliais bei aklmenėliais, mandarinai – džiaugsmas ir šiluma, skindanti iš žmonių. Juk dabar tai elegantiškai “SNINGA” (kokoso drožlėmis)!

    Sausainius susmulkinti (geriausia elektriniu maišykliu) ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėti į apvalią skardą, tolygiai paskirstyti, suspausti ir padėti šaltai. Aguonas sumalti, įmaišyti su pienu, užvirinti ir atvėsinti. Želatiną 10 min. brinkinti nedeliame kiekyje šilto vandens. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę išsukti elektriniu maišikliu. Į varškės masę supilti aguonas su pienu, suberti smulkintas apelsino žieveles ir gerai išmaišyti. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pašildyti, kad geriau ištirptų, bet neužvirti. Mišinį atsargiai įmaišyti į varškės masę ir padėti šaltai. Kai pradės stingti, šią masę sukrėsti ant avižinių sausainių paplotėlio ir padėti į šaldytuvą. Mandarinus nulupti, skersai supjaustyti griežinėliais ir jais gražiai apdėti sustingusį pyragą, apibarstyti kokoso drožlėmis. Pyragas sustings per keleta valandų.

    Skanaus, kol taip saldžiai sninga!

Autorius: Edita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų