šiek tiek apelsinų (džiovintos tarkuotos žievelės)
100 gramų cukraus
6 vienetai mandarinų
100 mililitrų pieno
300 gramų jogurto
šiek tiek vandens (šiltas)
200 gramų sausainių (avižiniai arba "Gaidelis")
400 gramų varškės
120 gramų sviesto
100 gramų grietinės
20 gramų želatinos
2 valgomieji šaukštai kokosų (drožlės)
30 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pyrago mintis: Turbūt ne vienam Kalėdos asocijuojasi su įšalusia žeme, apdengta baltu, puriu sniegu, mandarinais, džiaugsmu ir šiluma, sklindančia iš artimųjų ir dovanomis. Visa tai pabandysiu perteikti šiuo pyragu “Sninga”: ruda įšalusi žemė – sausainių pagrindas, jogurtinė želė masė su aguonomis– sniego pusnys susimaišiusios su mažyčiais žemės gumulėliais bei aklmenėliais, mandarinai – džiaugsmas ir šiluma, skindanti iš žmonių. Juk dabar tai elegantiškai “SNINGA” (kokoso drožlėmis)!
Sausainius susmulkinti (geriausia elektriniu maišykliu) ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėti į apvalią skardą, tolygiai paskirstyti, suspausti ir padėti šaltai. Aguonas sumalti, įmaišyti su pienu, užvirinti ir atvėsinti. Želatiną 10 min. brinkinti nedeliame kiekyje šilto vandens. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę išsukti elektriniu maišikliu. Į varškės masę supilti aguonas su pienu, suberti smulkintas apelsino žieveles ir gerai išmaišyti. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pašildyti, kad geriau ištirptų, bet neužvirti. Mišinį atsargiai įmaišyti į varškės masę ir padėti šaltai. Kai pradės stingti, šią masę sukrėsti ant avižinių sausainių paplotėlio ir padėti į šaldytuvą. Mandarinus nulupti, skersai supjaustyti griežinėliais ir jais gražiai apdėti sustingusį pyragą, apibarstyti kokoso drožlėmis. Pyragas sustings per keleta valandų.
Skanaus, kol taip saldžiai sninga!
Autorius: Edita
INGREDIENTAI:
30 gramų aguonų
šiek tiek apelsinų (džiovintos tarkuotos žievelės)
100 gramų cukraus
6 vienetai mandarinų
100 mililitrų pieno
300 gramų jogurto
šiek tiek vandens (šiltas)
200 gramų sausainių (avižiniai arba "Gaidelis")
400 gramų varškės
120 gramų sviesto
100 gramų grietinės
20 gramų želatinos
2 valgomieji šaukštai kokosų (drožlės)
30 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pyrago mintis: Turbūt ne vienam Kalėdos asocijuojasi su įšalusia žeme, apdengta baltu, puriu sniegu, mandarinais, džiaugsmu ir šiluma, sklindančia iš artimųjų ir dovanomis. Visa tai pabandysiu perteikti šiuo pyragu “Sninga”: ruda įšalusi žemė – sausainių pagrindas, jogurtinė želė masė su aguonomis– sniego pusnys susimaišiusios su mažyčiais žemės gumulėliais bei aklmenėliais, mandarinai – džiaugsmas ir šiluma, skindanti iš žmonių. Juk dabar tai elegantiškai “SNINGA” (kokoso drožlėmis)!
Sausainius susmulkinti (geriausia elektriniu maišykliu) ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėti į apvalią skardą, tolygiai paskirstyti, suspausti ir padėti šaltai. Aguonas sumalti, įmaišyti su pienu, užvirinti ir atvėsinti. Želatiną 10 min. brinkinti nedeliame kiekyje šilto vandens. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę išsukti elektriniu maišikliu. Į varškės masę supilti aguonas su pienu, suberti smulkintas apelsino žieveles ir gerai išmaišyti. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pašildyti, kad geriau ištirptų, bet neužvirti. Mišinį atsargiai įmaišyti į varškės masę ir padėti šaltai. Kai pradės stingti, šią masę sukrėsti ant avižinių sausainių paplotėlio ir padėti į šaldytuvą. Mandarinus nulupti, skersai supjaustyti griežinėliais ir jais gražiai apdėti sustingusį pyragą, apibarstyti kokoso drožlėmis. Pyragas sustings per keleta valandų.