REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panakota - vienas iš nuostabaus ir subtilaus skonio desertų Italijos virtuvėje. Šioje panakotoje jaučiamas rūgštus pasiflorų ir saldus cukraus bei kokosų pieno skonių derinys, kuris sukels skonio šoką burnoje.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai pasifloros
  • 260 mililitrų grietinėlės
  • 200 mililitrų kokosų pieno
  • 140 gramų cukraus
  • 0.5 vieneto citrinų sultys
  • 12 gramų želatinos
  • Padažui:
  • 3 vienetai pasifloros
  • 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 3 pasifloras perpjauti pusiau ir išimti minkštimą. Sudėti jį į prikaistuvį, supilti grietinėlę, kokosų pieną, citrinos sultis ir suberti cukrų. Viską pakaitinti, kol ištirps cukrus. Apie 100 ml skysčio nupilti į dubenį ir sudėti želatiną. Kai želatiną ištirpinsite - supilti atgal į prikaistuvį. Perkošti masę per sietelį ir skystį supilstyti į indelius. 4 val. padėti į šaldytuvą.
  2. Likusias pasifloras perpjauti pusiau ir išimti minkštimą. Vieną puselę palikti su sėklomis. Puselių be sėklyčių minkštimą perkošti per sietelį ir išmaišyti su cukraus pudra. Puselės su sėklytėmis minkštimą sudėti į padažą (jų nereikia perkošti). Išmaišyti.
  3. Prieš patiekant panakotą užpilti padažu.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų