REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų apelsinų (žievelė)
  • šiek tiek cinamono
  • 1 stiklinė cukraus
  • šiek tiek gvazdikėlių (malti)
  • šiek tiek imbierų
  • šiek tiek kardamono
  • 100 gramų lazdyno reišutų
  • 250 gramų medaus
  • šiek tiek muskato
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 3 stiklinės vandens
  • 250 gramų sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įpilama vandens ir kaitinama, kol viskas ištirpsta, o vėliau atvėsinama. Miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru, kardamonu dedami į mediniu šaukštu sukamą masę. Įmušama po vieną kiaušinio trynį, vėliau sudedami išplakti baltymai, riešutai, razinos, tarkuota apelsino žievelė. Tešla padalijama į 3 dalis ir kepama trijose skardose, išklotose aliejumi išteptu, miltais pabarstytu pergamentiniu popieriumi. Orkaitė turi būti vidutinio karštumo. Kepama 30 min. nedarinėjant orkaitės durelių. Vėliau ugnis sumažinama ir kepama dar 30 min.

Autorius: Ilona

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų apelsinų (žievelė)
  • šiek tiek cinamono
  • 1 stiklinė cukraus
  • šiek tiek gvazdikėlių (malti)
  • šiek tiek imbierų
  • šiek tiek kardamono
  • 100 gramų lazdyno reišutų
  • 250 gramų medaus
  • šiek tiek muskato
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 3 stiklinės vandens
  • 250 gramų sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įpilama vandens ir kaitinama, kol viskas ištirpsta, o vėliau atvėsinama. Miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru, kardamonu dedami į mediniu šaukštu sukamą masę. Įmušama po vieną kiaušinio trynį, vėliau sudedami išplakti baltymai, riešutai, razinos, tarkuota apelsino žievelė. Tešla padalijama į 3 dalis ir kepama trijose skardose, išklotose aliejumi išteptu, miltais pabarstytu pergamentiniu popieriumi. Orkaitė turi būti vidutinio karštumo. Kepama 30 min. nedarinėjant orkaitės durelių. Vėliau ugnis sumažinama ir kepama dar 30 min.

Autorius: Ilona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų