Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus (keksiukams)
  • 30 gramų kakavos (keksiukams)
  • 1 valgomasis šaukštas kavos (tirpi, keksiukams)
  • 1 arbatinis šaukštelis kavos (tirpi, kremui)
  • 2 vienetai kiaušinių (keksiukams)
  • 170 gramų kvietinių miltų (keksiukams)
  • 100 mililitrų pieno (keksiukams)
  • 1 valgomasis šaukštas vandens (karštas, kremui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (keksiukams)
  • 50 mililitrų brendžio (keksiukams)
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio (kremui)
  • 120 mililitrų sviesto (keksiukams)
  • 100 gramų razinų (keksiukams)
  • 150 gramų kondensuoto pieno ("Rududu", kremui)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (keksiukams)
  • 200 gramų maskarponės sūrio (kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Būtų gerai, kad razinos būtų šiek tiek ankščiau išmirkytos brendyje ir nuvarvintos. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad pamažu ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant miltų ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti, suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti – bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20-25 min., kol iškils ir sutvirtės. Kremui šaukštelį tirpios ištirpinti šaukšte karšto vandens, šliūkštelėti šaukštą brendžio ir išmaišyti. Maskarponės sūrį sudėti į dubenį ir pradėti plakti, kad jis truputį suminkštėtų, tada dėti karamelizuotą sutirštintą pieną (Rududu), supilti kavos ir brendžio mišinį. Išplakti, kad masė taptų vientisa. Kremą ant keksiukų išspausti konditeriniu maišiuku arba aptepti šaukštu ar peiliu. Tinka papuošti viršų kavos pupele, aplieta šokoladu. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus (keksiukams)
  • 30 gramų kakavos (keksiukams)
  • 1 valgomasis šaukštas kavos (tirpi, keksiukams)
  • 1 arbatinis šaukštelis kavos (tirpi, kremui)
  • 2 vienetai kiaušinių (keksiukams)
  • 170 gramų kvietinių miltų (keksiukams)
  • 100 mililitrų pieno (keksiukams)
  • 1 valgomasis šaukštas vandens (karštas, kremui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (keksiukams)
  • 50 mililitrų brendžio (keksiukams)
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio (kremui)
  • 120 mililitrų sviesto (keksiukams)
  • 100 gramų razinų (keksiukams)
  • 150 gramų kondensuoto pieno ("Rududu", kremui)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (keksiukams)
  • 200 gramų maskarponės sūrio (kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Būtų gerai, kad razinos būtų šiek tiek ankščiau išmirkytos brendyje ir nuvarvintos. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad pamažu ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant miltų ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti, suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti – bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20-25 min., kol iškils ir sutvirtės. Kremui šaukštelį tirpios ištirpinti šaukšte karšto vandens, šliūkštelėti šaukštą brendžio ir išmaišyti. Maskarponės sūrį sudėti į dubenį ir pradėti plakti, kad jis truputį suminkštėtų, tada dėti karamelizuotą sutirštintą pieną (Rududu), supilti kavos ir brendžio mišinį. Išplakti, kad masė taptų vientisa. Kremą ant keksiukų išspausti konditeriniu maišiuku arba aptepti šaukštu ar peiliu. Tinka papuošti viršų kavos pupele, aplieta šokoladu. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų