• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 ir 1/5 litro pieno
  • 200 gramų vyšnių ((šviežios arba šaldytos, be kauliukų))
  • 500 mililitrų miltai
  • 100 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kardamono (maltas )
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 200 mililitrų grietinėlės (35% riebumo)
  • 40 gramų cukraus pudros
  • 25 gramai šokoladas ( kepinių)
  • 900 mililitrų ledų ((vanilinis plombyras))

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 ir 1/5 litro pieno
  • 200 gramų vyšnių ((šviežios arba šaldytos, be kauliukų))
  • 500 mililitrų miltai
  • 100 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kardamono (maltas )
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 200 mililitrų grietinėlės (35% riebumo)
  • 40 gramų cukraus pudros
  • 25 gramai šokoladas ( kepinių)
  • 900 mililitrų ledų ((vanilinis plombyras))

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Plaktuvu suplakti 1 litrą pieno ir kiaušinius. Įdėti malto kardamono, išmaišyti.
  2. Į miltus supilti druską, kiaušinių bei pieno plakinį ir sumaišyti. Inde virš karšto vandens išlydyti sviestą. Lėtai maišant supilti pravėsusį lydytą sviestą į tešlą ir vėl gerai išmaišyti. Gana skystą (panašaus tirštumo kaip blynams) tešlą palikti brinkti šaldytuve apie 30 min.
  3. Supilti tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų apibarstyti šaldytomis arba šviežiomis vyšniomis ir cukrumi. Kepti įkaitintoje iki 225°C temp. laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 min.
  4. Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti mikseriu iki standumo. Baigiant plakti supilti cukraus pudrą ir išmaišyti.
  5. Kepinių šokoladą ištirpinti inde virš karšto vandens vonelės. Po truputį maišant pilti 200 ml pieno kol gausis skystas šokoladinis padažas.
  6. Karštą pyragą supjaustyti trikampėliais. Pusę jų kiekio puošti plakta grietinėle bei skystu šokolado padažu. Kitą dalį pyragaičių papuošti ledais su skystu šokolado padažu. Apibarstyti cukraus pudra. Valgyti karštą arba šiltą.

Autorius: Alma K.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų