REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Plaktuvu suplakti 1 litrą pieno ir kiaušinius. Įdėti malto kardamono, išmaišyti.
- Į miltus supilti druską, kiaušinių bei pieno plakinį ir sumaišyti. Inde virš karšto vandens išlydyti sviestą. Lėtai maišant supilti pravėsusį lydytą sviestą į tešlą ir vėl gerai išmaišyti. Gana skystą (panašaus tirštumo kaip blynams) tešlą palikti brinkti šaldytuve apie 30 min.
- Supilti tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų apibarstyti šaldytomis arba šviežiomis vyšniomis ir cukrumi. Kepti įkaitintoje iki 225°C temp. laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 min.
- Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti mikseriu iki standumo. Baigiant plakti supilti cukraus pudrą ir išmaišyti.
- Kepinių šokoladą ištirpinti inde virš karšto vandens vonelės. Po truputį maišant pilti 200 ml pieno kol gausis skystas šokoladinis padažas.
- Karštą pyragą supjaustyti trikampėliais. Pusę jų kiekio puošti plakta grietinėle bei skystu šokolado padažu. Kitą dalį pyragaičių papuošti ledais su skystu šokolado padažu. Apibarstyti cukraus pudra. Valgyti karštą arba šiltą.
REKLAMA