REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 180 gramų cukraus
  • 120 gramų kvietinių miltų
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 5 gramai vanilino
  • 30 kakavos
  • šiek tiek grietinėlės
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklis
  • 1 pakelis varškės (desertinė)
  • 400 gramų vyšnių
  • 200 gramų cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 stiklinė vandens ((krakmolui))

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 180 gramų cukraus
  • 120 gramų kvietinių miltų
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 5 gramai vanilino
  • 30 kakavos
  • šiek tiek grietinėlės
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklis
  • 1 pakelis varškės (desertinė)
  • 400 gramų vyšnių
  • 200 gramų cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 stiklinė vandens ((krakmolui))

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvito gaminimas:

    Iki 180°C temp. įkaitinkite orkaitę.
    Formos dugną iškloti kepimo popieriumi.
    Atskirkite baltymus nuo trynių.
    Baltymus suplakti iki standžių putų. Tada po truputi suberti pusę cukraus+vanilinas. Plakti kol ištirps cukrus.
    Trynius suplakti atskirai su likusiu cukrumi kol cukrus ištirps, o mese padidės kelis kartus.

    Į baltymų masę po 2 didelius šaukštus įmaišyti trynių masę. Maišyti atsargiai plačia mentele nuo dugno į viršų. (ilgai nežaiskit, kad tešla nesukristų) tada įmaišykite persijotus miltus+kakava (irgi porcijomis ir labai atsargiai)
    Po to labai atsargiai supilkite tešlą į kepimo forma ir kepkite orkaitėje 34-40 min. 180 °C temp.
  2. Vyšnių įdaras:

    Ant užšaldytų vyšnių suberti 200 gr. cukraus ir pastatyti kol atšals. Tada pašildome (tik neužviriname) ir imaišome ištirpintą krakmolą (1/2 stiklinės vandens arba vyšnių sulčių) Atvėsiname.
  3. Kremas:

    Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir įmaišome desertinį surelį. Gale imaišome pusės citrinos išspaustų sulčių. Jei kremas tirštokas - suberiame grietinėlės standiklio.
  4. Surinkimas:

    Ant atvėsusio (supjaustyto) biskvito sudedame vyšnias . Grietinėlės kremą užpilame ant vyšnių. (arba padarome sluksniais - biskvitas-vyšnios-biskvitas-kremas-biskvitas) .
    Palaikyti 3 -4 val. šaldytuve.

    Papuošti pagal progą :)

    Skanaus!

Autorius: Vitalija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų