• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek gudukų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Grybus geriausia džiovinti orkaitėje. Grybus nuvalykite, nuimkite sijonėlius. Po to sudėkite juos ant grotelių. Orkaitę kaitinkite mažiausia ugnimi, dureles palikite pravertas (~5-10cm) kad jie nekeptų. Pradžioj džiovinkite 2 val. Ugnį užgesinkite ir uždarykite orkaitės duris. Kai orkaitė atšals, vėl ją uždekite. Taip džiovinant, grybus paruošti galima per parą. Kai grybų koteliai bus kieti - juos sudėkite į medžiaginį maišelį ir laikykite.

    Džiovintus grybus vartokite kaip prieskonį įvairiems patiekalams. Juos galima laužyti, arba pamirkius pjaustyti.

    Trapias kalpokų kepurėles galima rankomis sutraiškyti - gausis kvapnūs miltai, labai geras prieskonis.

Autorius: Tomas

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek gudukų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Grybus geriausia džiovinti orkaitėje. Grybus nuvalykite, nuimkite sijonėlius. Po to sudėkite juos ant grotelių. Orkaitę kaitinkite mažiausia ugnimi, dureles palikite pravertas (~5-10cm) kad jie nekeptų. Pradžioj džiovinkite 2 val. Ugnį užgesinkite ir uždarykite orkaitės duris. Kai orkaitė atšals, vėl ją uždekite. Taip džiovinant, grybus paruošti galima per parą. Kai grybų koteliai bus kieti - juos sudėkite į medžiaginį maišelį ir laikykite.

    Džiovintus grybus vartokite kaip prieskonį įvairiems patiekalams. Juos galima laužyti, arba pamirkius pjaustyti.

    Trapias kalpokų kepurėles galima rankomis sutraiškyti - gausis kvapnūs miltai, labai geras prieskonis.

Autorius: Tomas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų