Grybus geriausia džiovinti orkaitėje. Grybus nuvalykite, nuimkite sijonėlius. Po to sudėkite juos ant grotelių. Orkaitę kaitinkite mažiausia ugnimi, dureles palikite pravertas (~5-10cm) kad jie nekeptų. Pradžioj džiovinkite 2 val. Ugnį užgesinkite ir uždarykite orkaitės duris. Kai orkaitė atšals, vėl ją uždekite. Taip džiovinant, grybus paruošti galima per parą. Kai grybų koteliai bus kieti - juos sudėkite į medžiaginį maišelį ir laikykite.
Džiovintus grybus vartokite kaip prieskonį įvairiems patiekalams. Juos galima laužyti, arba pamirkius pjaustyti.
Trapias kalpokų kepurėles galima rankomis sutraiškyti - gausis kvapnūs miltai, labai geras prieskonis.
Autorius: Tomas
INGREDIENTAI:
šiek tiek gudukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybus geriausia džiovinti orkaitėje. Grybus nuvalykite, nuimkite sijonėlius. Po to sudėkite juos ant grotelių. Orkaitę kaitinkite mažiausia ugnimi, dureles palikite pravertas (~5-10cm) kad jie nekeptų. Pradžioj džiovinkite 2 val. Ugnį užgesinkite ir uždarykite orkaitės duris. Kai orkaitė atšals, vėl ją uždekite. Taip džiovinant, grybus paruošti galima per parą. Kai grybų koteliai bus kieti - juos sudėkite į medžiaginį maišelį ir laikykite.
Džiovintus grybus vartokite kaip prieskonį įvairiems patiekalams. Juos galima laužyti, arba pamirkius pjaustyti.
Trapias kalpokų kepurėles galima rankomis sutraiškyti - gausis kvapnūs miltai, labai geras prieskonis.