Prisiminė nostalgišką dzūkiškos cibulienės receptą: sunaudosite svogūnų laiškus

„Mes Dzūkijoje, tai vadiname „cibuliene“. Paaugus svogūnų laiškams visada skubu jos pasigaminti. Tai patiekalas iš mano vaikystės ir visiškai nesigėdydama sakau, aš jį mėgstu ir gaminu“, – dalijasi tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Šio patiekalo gaminimas užtruks maždaug 20 minučių, o trims porcijoms reikės: 2 saujų svogūnų laiškų; 3 kiaušinių; 2 juostelių rūkytos šoninės; žiupsnio pipirų; druskos pagal skonį.

Cibulienės receptas

Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame 10–15 minučių, kol laiškai suminkštės. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Išvirusius laiškus perkošiame. Sudedame į keptuvę, kur yra spirgučių, mušame kiaušinius, gardiname druska, pipirais. Pakepiname, kol kiaušiniai iškeps. Puikiai tiks valgyti su juodos duonos riekele.


Rašyti komentarą...
V
Vilija
2021-08-02 19:35:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
Taip ir mes valgom. Tik pakepinus šoninę svogūnus kepinu keptuvėje ir musu kiaušinius. Tik pas mus tai vadina kiaušiniene su šonine. Jei baigiasi žali svogūnai puikiai tinka ir galvutės. O cibulienė pas mus buvo sriuba iš cibulių.
Atsakyti
0

V
Vilijai
2021-08-03 12:20:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ar aš gerai supratau, tu ir su kiaušiniais? a tada diedas bekiausis,
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų