Prisiminė legendinį šašlykų marinatą – išeina minkšti ir sultingi

Vis šiltesni orai vilioja lietuvius į kiemus, kur čia dažnas iš jų mėgaujasi keptais grilio patiekalais. Šiandien su jumis dalijamės tinklaraštininkės Ritos šašlykų receptu, kuri juos gardina pomidorų padažu ir garstyčiomis. 

Kiaulienos šašlykams reikės: 2 kg kiaulienos mentės arba sprandinės; keli šaukštai garstyčių; keli šaukštai pomidorų padažo; 5 dideli svogūnai; kelios skiltelės česnako; truputį druskos; baziliko; džiovinto salierų lapų; kalendros; juodų pipirų; raudonėlio.

Mėsą supjaustome gabaliukais, dedame prieskonius, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, česnaką, džiovintus prieskonius, druską, garstyčias, pomidorų padažą.

Toliau  linksmoji dalis:  apie 15 minučių mėsą minkome. Laikome parą arba trumpiausiai 5–6 val. Tiekiame su ant grotelių keptomis bulvėmis ir  daržovėmis. Bulvės prieš tai buvo išvirtos. Labai minkšti, sultingi ,tirpsta burnoje.

Šaltinis: Ritos receptai 


Rašyti komentarą...
R
Roxy
2021-04-10 16:08:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
O tai tipo ir kept nereikia, paminkom ir į burną
Atsakyti
-6

O
Ona
2021-04-10 14:30:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
Skanu
Atsakyti
0

S
Saslik
2021-04-10 21:47:28
Pranešti apie netinkamą komentarą
Valgom nekeptus
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų