• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tiek dukra, tiek anūkėliai kotletukus valgė ir gyrė, o man tai toks neapsakomas džiaugsmas, kad patiko, kad kotletukai buvo gardūs, kad visi sotūs... Mamos ir močiutės mane turėtų suprasti. O dabar apie kotletukus, kuriuos dukra taip ir vadina Mamuko kotletukai – kaip miela. Paminėsiu tik tai, kad dabar pats cukinijų metas, tai ir kotletukai buvo su cukinija“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Tiek dukra, tiek anūkėliai kotletukus valgė ir gyrė, o man tai toks neapsakomas džiaugsmas, kad patiko, kad kotletukai buvo gardūs, kad visi sotūs... Mamos ir močiutės mane turėtų suprasti. O dabar apie kotletukus, kuriuos dukra taip ir vadina Mamuko kotletukai – kaip miela. Paminėsiu tik tai, kad dabar pats cukinijų metas, tai ir kotletukai buvo su cukinija“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: ~ 1 kg smulkintos vištienos, 1 kiaušinio, 0,5 nedidelės cukinijos, 1–2 morkų, 1–2 svogūnų, prieskoninių žolelių, lauro lapelių, pipirų ir druskos, džiūvesėlių, aliejaus kepimui.

Receptas

Cukiniją sutarkavau burokine trintuve, skystį nupyliau. Keptuvėje, ant lydyto sviesto, pakepinau burokine trintuve tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytus svogūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Į smulkintą vištieną sudėjau cukiniją, apkeptas daržoves, įmušiau kiaušinį, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau.

Iš masės formavau kotletukus (gavosi 10 vnt.), juos paniravau džiūvesėliuose. Kotletukus kepiau keptuvėje ant aliejaus, juos pavartant iki iškeps. Bulves užstačiau virti.

REKLAMA

 

Baigiant bulvėms virti, į puodą su bulvėmis, sudėjau iškeptus kotletukus, įmečiau kelis lauro lapelius, mėgiamų prieskoninių žolelių. Man labai patinka ir daug kur naudoju džiovintus laiškinius česnakus. Uždengusi puodą patroškinau ~ 10–12 min.

P.S. Prie kotletukų galima gaminti padažiuką ir tirštą, su miltais arba kotketukus troškinti grietinėlėje, o ar to reikia?  Manau, kad šitaip pagaminti kotletukai kur kas sveikiau ir gardžiau. Skanaus!

Cia gaunasi perdirbti kotletai, nes kepinamos darzoves atskirai, o po to dar k su mesa. Ir kas tada lieka kotletuose? Dar siuloma dziuveseliai, o kam? Cia tarybiniu laiku receptai ar visuomeninio maitinimo virtuviu, kur ziurima i isvaizda, o ne i kokybe. Nereikia sudetingu padazu, dar virinti ar deginti grietinele - jei jos l nori, uzsipilkite v s tiesiog ant kotleto ir bulvyciu ar tik ant darzoviu su prieskoniais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų