Paprastas ir gardus obuolių pyragas pagal Jurgitą: „Tikrai kepsiu dar ne kartą“

„Labai patikęs obuolių pyrago receptas. Rekomenduoju išbandyti“, – sako tinklaraščio „Jurgittos virtuvė“ autorė.

Formai 24х30 cm.

Biskvitui: 200 gr. kambario temperatūros sviesto; 180 gr. cukraus (ėmiau 100 gr. balto ir 80 gr. rudojo cukraus); 1 a.š. vanilinio cukraus žiupsnelis druskos; 3 kiaušiniai; 2 a.š. kepimo miltelių; 250 gr. miltų.

Obuolių sluoksniui: apie 800 gr. obuolių (geriau saldžiarūgščių, o ne rūgščių); 375 gr. indelis Rududu.

Trupiniams: 75 gr. miltų; 75 gr. rudojo cukraus; 50 gr. avižinių dribsnių; 1 a.š. cinamono; 75 gr. šalto sviesto.

Biskvitas

Minkštą sviestą su cukrumi ir druska mikseriu plakame iki purumo – apie 3–5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus). Mušame po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.

Obuolių sluoksnis

Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų. Sumaišome su obuoliais. Nebus taip paprasta, bet kantriai maišant viskas gražiai susimaišo.

Trupiniai

Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius. Na, man gavosi ne trupiniai, o vientisas drėgnas tešlos gabalas, kurį vėliau ėmiau po gabaliuką ir trupinau ant obuolių.

Surinkimas

Į kepimo popieriumi išklotą formą pilame tešlą, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame obuolius. Imame po gabaliuką trupinių tešlos ir trupiname mažais gabaliukais ant obuolių, kol "uždengiame" visus. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. Tikriname po 50 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Tikrai kepsiu dar ne kartą... Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug atrodo.


Rašyti komentarą...
N
NIESVARBU.
2021-09-29 19:12:05
Pranešti apie netinkamą komentarą
LABAS? WAKARAS O KEJP TEJ REJKIA PADARYTI SIY PIRAGA
Atsakyti
0

E
Elena
2021-09-30 15:47:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
Biskvitas kepamas be jokių riebalų...tryniai ištrinami su cukrumi,o baltymai isplakami iki stabdžių putų...tik tada bus biskvitas...su riebalais bus tik eilinė bulka.



Atsakyti
0

G
Gražina
2021-09-30 17:13:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
@Elena Į paprastą bulka jokių riebalų nereikia....Siulyciau išsikepti,paragauti ir parašyti komentarą kas nepatiko.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų