REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VMVT specialistai atsako, jog vartoti šokoladą, kuris vietomis yra pabalęs nėra pavojinga. Šokoladas dėl jame esančio cukraus yra laikomas negreitai gendančiu produktu, o tokio pobūdžio pakitimai nėra susiję su sauga.

VMVT specialistai atsako, jog vartoti šokoladą, kuris vietomis yra pabalęs nėra pavojinga. Šokoladas dėl jame esančio cukraus yra laikomas negreitai gendančiu produktu, o tokio pobūdžio pakitimai nėra susiję su sauga.

REKLAMA

Pagamintame šokolade ar jo produktuose vyksta cukraus ir riebalų pakitimai, kurie gali atsirasti dėl aplinkos temperatūros pasikeitimo ar laikymo aplinkoje, kurioje yra per didelė santykinė drėgmė.

Kalta drėgmė

Dėl drėgmės iš šokolado išsiskyrę cukraus kristalai (pilkšvi) pasidengia paviršiuje plonu lipniu sluoksniu, kuris džiūstant, virsta cukraus kristalais (liečiant netirpsta).

Laikant per šiltoje ar šaltoje temperatūroje šokolade vyksta riebalų išsiskyrimas, t. y. šokolade esančio kakavos sviesto atsiskyrimas nuo kitų komponentų, todėl tam tikros sudedamosios dalys, jie „migruoja“ į šokolado gaminio paviršių ir tose vietose jis pakeičia spalvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų