Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota

„Švilpikai, tai patiekalas, kuris nukelia į vaikystę, kada juos gamindavo Mama su spirgučių ar grietinės padažu, tai patiekalas, kuris eina iš kartos į karta“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Švilpikai, tai patiekalas, kuris nukelia į vaikystę, kada juos gamindavo Mama su spirgučių ar grietinės padažu, tai patiekalas, kuris eina iš kartos į karta“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Reikės: 5–6 bulvių, 1 kiaušinio, ~ 5–6 v.š. miltų, 1 v.š. sviesto.

Padažui: sviesto, grietinės, druskos.

Švilpikų receptas

Bulves išsiviriau su druska ir sugrūdau su sviestu (galite virti su lupena, paskui malti). Į bulvių košę (atvėsintą) įmušiau kiaušinį, subėriau miltus ir išmaišiau.

Ant stalviršio pabėriau miltų ir iš bulvių košės dariau pailgą juostelę, ją paploninau, supjausčiau rombais (galite gaminti ir kitos formos).

Keptuvėje ant aliejaus apkepiau švilpikus iš abiejų pusių ir apkeptus sudėjau į lėkštę. Keptuvėje ištirpinau sviestą, sudėjau grietinę, pagardinau druska ir sudėjau iškeptis švilpikus. Viską kartu permaišiau ir patroškinau kelias minutes. Švilpikus galite kepti ir orkaitėje.

 

Gairės:

Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (9)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
toliau skaitykite
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų