REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiek parduotuvinė, tiek šviežia duona iš kepyklos, tiek namuose kepta duona genda lėčiau, jei ją laikote uždaroje aplinkoje, nes oro cirkuliacija pagreitina džiūvimo procesą, sako virtuvės šefė iš Atlantos, JAV, Jennifer Hill Booker.

Tiek parduotuvinė, tiek šviežia duona iš kepyklos, tiek namuose kepta duona genda lėčiau, jei ją laikote uždaroje aplinkoje, nes oro cirkuliacija pagreitina džiūvimo procesą, sako virtuvės šefė iš Atlantos, JAV, Jennifer Hill Booker.

REKLAMA

Tuo tarpu pelėsis tarpsta šiltoje ir oro kupinoje aplinkoje, todėl duonai geriau ieškokite vėsios ir sausos vietos. J. H. Booker sako, kad blogiausia vieta duonai laikyti – ant šaldytuvo.

„Ten taip šilta, kad net ir nedidelis kiekis dėžutėje ar maišelyje likusios drėgmės tikrai virs pelėsiu.“

Nusipirkite duoninę

Duoninės naudojimas yra klasikinis, senas geras metodas, kuris neabejotinai veikia. „Sakyčiau, kad duoninė yra dar geriau už sandarų konteinerį, nes į ją oro patenka, o tai sukuria idealią oro cirkuliacijos ir drėgmės pusiausvyrą, todėl duona nebus sudrėkusi, kaip kartais nutinka plastikiniame konteineryje, bet ir neišdžius, kaip nutiktų, jei ją tiesiog paliktumėte ant stalo“, – sako J. H. Booker. – „Be to, duoninėje esančios duonos taip pat nepasieks šviesa, kuri irgi ją išdžiovina, jei ją laikote permatomame maišelyje.“

Kaip žinoti, kiek laikysis duona

J. H. Booker sako, kad riebalai yra natūralus konservantas, todėl visi riebalų turintys produktai laikosi ilgiau ir yra tinkami šaldymui. Taip pat ir kiaušinių arba sviesto turinti duona neišdžius taip greitai, kaip prancūziška duona, kuri yra liesesnė, rašo insider.com.

REKLAMA
REKLAMA

Riebalų ir drėgmės kiekis taip pat priklauso ir nuo duonai naudojamų miltų. „Dauguma miltų duonai yra gaminami iš kietagrūdžių ar paprastųjų kviečių“, – sako šefė. – „Jei pasirinksite kitokius miltus, tai padidins duonoje ar miltuose jau esančios drėgmės kiekį ar prieš pradedant duoną kepti.“

Pavyzdžiui, iš migdolų miltų pagaminta duona išsilaiko ilgiau, lyginant su universaliais miltais, nes natūraliai riešutuose yra daugiau riebalų. Turint omenyje visus šiuos dalykus, štai ką geriausia daryti, kad duona išsilaikytų ilgiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų