Kiaušiniai
Ilgai manyta, kad kiaušiniai dėl didelio cholesterolio kiekio kenkia širdžiai, kraujagyslėmis. Vis dėlto mokslininkai teigia, kad kiaušiniai privalo būti įtraukti į racioną, nes turi daug naudingų medžiagų.
Visgi jie neturi tapti kasdieniniu užkandžiu ar patiekalu, tad stenkitės jais pasilepinti kartą ar du per savaitę.
Riebalai
Riebalai, kuriuos galima rasti margarine ar svieste, ilgą laiką buvo draudžiami. Teigta, kad iš augalinių riebalų pagamintas margarinas kenkia širdžiai, organizmo veiklai. Visgi dabar mokslininkai pateikia kitokias išvadas, teigdami, kad kartkartėmis naudojamas margarinas yra organizmui reikalingų šaltinis.
Labai svarbu pabrėžti, kad marginas turėtų būti naudojamas retai, o kasdienai valgomiems sumuštiniams reikėtų rinktis sviestą ar sviesto lydinį.
Bulvės
Bulvės yra viena iš daržovių, kurią sveikos gyvensenos šalininkai laikė draudžiama, nesveika ir kaloringa. Visgi bulvėse gausu naudingų angliavandenių, vitamino C, B ir kitų naudingų elementų.
Teisingas bulvių ruošimas taip pat gali krakmolą padaryti naudingu, tad virkite, kepkite su bulves su lupele tiek laiko, kad dar jaustųsi struktūra.
Pieno produktai
Dėl kasdien naudojamų pieno produktų kyla daug klausimų ir diskusijų, tačiau siūloma pieno, sviesto, jogurto ir sūrio nebraukti iš pirkinių sąrašo. Juose gausu baltymų, kalcio, o jų organizmui reikia daug.
Visgi, kaip ir su kitais produktais, svarbu nepersistengti ir įsivesti valgomų produktų tvarkaraštį – taip stebėsite ir žinosite, kaip dažnai valgote tam tikrą maisto rūšį.
.