Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Daugelis klausia, kam marinuoti česnakus, jei jie iki pat pavasario ir taip puikiai išsilaiko. Ogi todėl, kad tai yra originalus, traškus, neturintis to česnakinio aštrumo ir ryškaus kvapo, labai skanus užkandis! O ir pats marinavimo būdas nesudėtingas“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

„Daugelis klausia, kam marinuoti česnakus, jei jie iki pat pavasario ir taip puikiai išsilaiko. Ogi todėl, kad tai yra originalus, traškus, neturintis to česnakinio aštrumo ir ryškaus kvapo, labai skanus užkandis! O ir pats marinavimo būdas nesudėtingas“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

REKLAMA

Česnakus galite marinuoti galvutėmis. Jas reikia nulupti, paliekant tik vieną sluoksnį. Taip pat galite marinuoti nuluptomis ar neluptomis skiltelėmis.

Marinuoti česnakai

Išvirkite marinatą: 1 litras vandens; 2 v. š. nubraukti druskos; 3 v. š. cukraus; 1 v. š. acto rūgšties 70%; po 5 žirnelius kvapiųjų ir juodųjų pipirų; 2 lauro lapeliai; 1-2 gvazdikėliai (nebūtina)

Jei norit raudono marinato, tuomet išspauskite 1 nediduko burokėlio sultys. Marinavimui paruoštus česnakus blanširuokite 2 min verdančiame vandenyje, bet ne ilgiau.

Verdančiu vandeniu perliekite krapų žiedynus. Į iškaitintus stiklainius sudėkite krapus, blanširuotus česnakus, jei mėgstate, galite ir aitraus pipiro keletą griežinėlių, užpilkite verdančiu marinatu, užsukite dangteliu.

Šaltinis: „Vakavimas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų