česnakai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „česnakai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „česnakai“.

Šiukštu nelaikykite svogūnų šioje vietoje: suges daug greičiau

Svogūnų galiojimo laikas yra gana ilgas, tačiau tinkamomis sąlygomis jie gali išsilaikyti ilgiau ir nesugesti. Maisto laikymo gudrybes pravartu žinoti ne tik bananams ir duonai, bet ir svogūnams. Svogūnai yra ne ką mažiau įprasta daržovė, kasdien naudojama gaminant maistą.
2024-07-07

Česnakus žiemai ruošia tik taip: skonis – tobulas

„Daugelis klausia, kam marinuoti česnakus, jei jie iki pat pavasario ir taip puikiai išsilaiko. Ogi todėl, kad tai yra originalus, traškus, neturintis to česnakinio aštrumo ir ryškaus kvapo, labai skanus užkandis! O ir pats marinavimo būdas nesudėtingas“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina. Česnakus galite marinuoti galvutėmis. Jas reikia nulupti, paliekant tik vieną sluoksnį. Taip pat galite marinuoti nuluptomis ar neluptomis skiltelėmis.
2024-06-06

Gegužės mėnesio darbai sode ir darže: nepamirškite nė vieno

Gegužė – tikras pavasario mėnuo. Sodininkams ir daržininkams jau pats darbymetis. Žemė ir oras pakankamai įšilę ir dauguma augalų gali būti sėjami ar sodinami tiesiai į dirvą. Taip pat netrūksta ir kitų darbų: laikas tręšti, genėti, ravėti piktžoles, persodinti kambarinius augalus ir t.t. Tad peržvelkime, ką mums pataria gegužės mėnesio sėjos ir sodinimo kalendorius. Gegužės mėnuo dažniausiai jau tinkamas visoms daržovėms sėti bei sodinti.
2024-05-13

Sulauksite dvigubo česnako derliaus: štai, ką reikia padaryti

Norint sulaukti gero ir gausaus česnakų derliaus, be papildomo tręšimo neapsieisime. Tačiau svarbu žinoti, kokių trąšų jiems reikia ir kada trešti česnakus. Vegetacijos laikotarpiu česnakai tręšiami ne vieną kartą, todėl reikėtų nepraleisti tinkamo tręšimui laiko. Toliau dalinamės konkrečiais ir aiškiais patarimais, kada tręšti česnakus.
2024-04-24

Atskleidė, kada sodinti česnakus: nepraleiskite progos

Aptarsime vieną opų klausimą – kada sodinti česnakus. Kodėl opų? Todėl, kad medijoje ir literatūroje vyrauja įvairiausios česnakų sodinimo datos. Bėdos neturėsite, jeigu visgi česnakus sodinsite rudenį, nes tai geriausias šių daržovių sodinimo laikas. Visgi yra galimybė česnakus sodinti ir pavasarį, bet tuomet ir susiduriama su nesusipratimais. Tad sudėsime visu taškus ant „i” ir pagrįsime, kodėl česnakus reikia sodinti kuo anksčiau.
2024-03-16

Žiurkių neliks nė kvapo: štai kas padės

Rudenį žiurkės dažnai patenka į sodus ieškoti maisto ir prieglobsčio, tačiau jos gali labai erzinti sodininkus. Ekspertas papasakojo, kokius augalus geriausia užsiauginti sode, kad jie padėtų atbaidyti žiurkes.  Žiurkės dažnai aptinkamos sode, tačiau kartais jos patenka ir į namų vidų, o tai gali būti didelė problema namų savininkams. Graužikai kelia grėsmę gyventojų higienai, nes gali pernešti įvairių parazitų ir ligų.
2023-11-18

Žiurkės į jūsų kiemą nebeis: štai, kas padės

Rugsėjo mėnesį sodininkai savo soduose dažniau pastebi žiurkes, nes jos ieško maisto ir prieglobsčio. Ekspertas papasakojo, kokie augalai gali padėti jas atbaidyti. Sodo augalus galima naudoti kaip žiurkių atbaidymo priemones – tai puikus būdas neleisti graužikams patekti į sodą ir kartu suteikti lauko erdvėms nuostabių spalvų ir kvapų, rašo express.co.uk. 1. Mėtos Pasak Georgioso Likopoulous iš „Fantastic Pest Control“, augindami mėtas sodo pakraščiuose galime užkirsti kelius graužikams.
2023-09-15

Prieš naktį suvalgykite šių produktų: sumažins knarkimą

Knarkimas erzina, svarbiausia, kad tai gali būti prastos sveikatos požymis. Knarkimas paveikia ne tik knarkiantįjį, bet ir aplinkos žmones. Išbandykite šias paprastas priemones, kurios padės atsikratyti knarkimo. Remiantis Nacionalinio miego fondo duomenimis, naktimis knarkia maždaug vienas iš trijų vyrų ir viena iš keturių moterų. Knarkimą gali nulemti kelios priežastys, viena jų – antsvoris. Jei knarkiate nedažnai, tai nėra didelė problema.
56 2023-04-21

Patarė, kaip išgydyti nagų grybelį: štai, kas gali padėti

Nagų grybelis – nemaloni bėda. Dažnai ši problema sukelia ir estetinį nepatogumą. Sužinokite, kaip nagų grybelį galite išsigydyti namuose. Nors dažniausiai nagų grybelį specialistai rekomenduoja gydyti naudojant specialias priemones ar net vaistus, tačiau, pasirodo, gali padėti ir kelios priemonės, kurias dauguma turi namuose.
2023-03-11

Nustebsite: štai kokį poveikį vyrams turi šviežio česnako valgymas

Šį šeštadienį intelektualiajame TV3 žaidime „galvOK“ tarpusavyje varžysis ukrainiečių ir lietuvių seriale „Savo akimis“ nusifilmavę aktoriai Romualdas Lavrinovičius ir Ugnė Zavistauskaitė. Kartu su Marijonu Mikutavičiumi vienoje komandoje žaidęs Romualdas Lavrinovičius pasirinko klausimą apie česnakus, o jis neabejotinai turėjo suintriguoti visus vyriškosios lyties atstovus.
2023-01-28
REKLAMA
REKLAMA

Ūkininkų pora įsuko sėkmingą česnakų verslą: tokios pradžios nelinkėtų niekam

Biržų rajono ūkininkai Vygantas ir Justina Januševičiai per kone dešimt metų sukūrė profesionalų žieminių, ekologinių česnakų auginimo ir perdirbimo ūkį. Ūkininkų pora TV3 laidai „Svajonių ūkis“ atskleidė, kad su žmona Justina viską pradėjo beveik nuo nulio, tad juos nuolat lydėjo sėkmės ir nesėkmės. „Niekam nelinkėčiau tokios pradžios – mes įsigijome gal 300-400 kilogramus česnako sėklų ir pasodinome primityviu būdu, su bulvių sodinamąja, bet labai sunkiai.
2022-11-26

Drambliniai česnakai tapo Audronės daržo pažiba: išdavė patarimus

Kupiškietės Audronės Žeimantaitės-Kedienės darže – dramblinių česnakų jūra. Pernai pradėjusi vos nuo kelių skiltelių, šiemet moteris jų užsiaugino net 141! Kvapu primenantis česnaką, o skoniu porą augalas nustelbė visą kupiškietės daržą savo grožiu ir didybe. Su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais Audronė sutiko pasidalinti ir keliais patarimais. „Viskas prasidėjo nuo vienos skiltelės“, – pradeda pasakoti A. Žeimantaitė-Kedienė.
2022-09-04

Neišmeskite česnakų žiedkočių: šis marinatas sužavės visą šeimą

„Dabar pats laikas nupjauti česnakų žiedkočius, kol jie dar nėra peraugę ir kieti. Esu gaminusi su jais ir prieskonių. Šiais metais pabandžiau pamarinuoti. Skaičiau, kad labai skanu prie šašlykų. Ar tikrai skanu pasidalinsiu vėliau, kai paragausiu. Dabar dalinuosi tik receptu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Marinatas: 1 l vandens; 100 ml acto; 3 v. š. cukraus; 1 v. š. druskos. Pasiruošiame stiklainius: švariai išplauname su soda.
2022-06-28

Marinuoti česnakai pagal Iriną: šiemet tikrai verta išbandyti

„Daugelis klausia, kam marinuoti česnakus, jei jie iki pat pavasario ir taip puikiai išsilaiko. Ogi todėl, kad tai yra originalus, traškus, neturintis to česnakinio aštrumo ir ryškaus kvapo, labai skanus užkandis! O ir pats marinavimo būdas nesudėtingas“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina. Česnakus galite marinuoti galvutėmis. Jas reikia nulupti, paliekant tik vieną sluoksnį. Taip pat galite marinuoti nuluptomis ar neluptomis skiltelėmis.
2022-06-15

Atskleidė, kada reikia rauti česnakus: įsidėmėkite šiems metams

Česnakai yra vienas iš paprasčiausių augalų, užauginamų namuose iš kelių parduotuvėje pirktų skiltelių, o gausiu derliumi galėsite džiaugtis visą vasarą. Česnakai bus tinkami derliaus nuėmimui skirtingu metu per visą sezoną, atsižvelgiant į tai, kada jie buvo pasodinti, tačiau paprastai nesunku pasakyti, kada jie jau pilnai užaugo, rašo express.co.uk.
2022-06-13

Jokiu būdu nesodinkite česnakų šioje vietoje: nesakykite, kad neįspėjo

Ar galima česnakus sodinti gegužę ar geriau balandį, taip pat kaip užauginti gausų derlių? Sodininkai česnakus sodina du kartus per metus, todėl kultūra vadinama „vasarine“ ir „žiemine“. Vasariniai česnakai yra švelnesnio skonio, geriau išsilaiko, jie mažiau pažeidžiami kenkėjų, rečiau serga vegetacijos metu, rašo unian.net. Kaip pasiruošti česnakų sodinimui Pavasarį pasodinti česnakus pavyksta net nepatyrusiam sodininkui. Norint gauti gerą derlių, reikia atsižvelgti į tam tikras subtilybes.
2022-05-09

Receptas. Vištienos vėrinukai orkaitėje

INGREDIENTAI: 2 vienetai vištos filė 0.5 vieneto raudonosios paprikos (nebūtina) Marinatui: 3 valgomieji šaukštai aliejaus 3 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (arba medus) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-03-03

Receptas. Rytietiškos baklažanų, avinžirnių ir alyvuogių salotos

INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių 1 vienetas baklažanų 1 česnakų (padažui) 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 1 stiklinė žirnių (Avinžirniai) šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui) šiek tiek acto (balzaminis, padažui) šiek tiek sojos padažo (padažui) šiek tiek čili pipirų (padažui) šiek tiek žalumynų (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min.
2022-03-03

Receptas. Česnakiniai šašlykai

INGREDIENTAI: 5 česnakų 4 valgomieji šaukštai petražolių 2 kilogramai kiaulienos 250 mililitrų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Sutrinkite česnakus ir sumaišykite su raudonėliu ir petražolėmis. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su česnako ir kitų prieskonių mišiniu. Apšlakstykite mėsą citrinos sultimis ir užpilkite aliejumi. Išmaišykite ir laikykite šaldytuve apie 24 valandas.
2022-03-03

Receptas. Trinta sriubytė

INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 vienetai morkų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 200 gramų dešros (vytinta Biovela) 200 gramų pieno šiek tiek kiaulės šoninės (Biovela) 2.5 litro sultinio šiek tiek prieskonių 800 gramų žiedinių kopūstų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
2022-03-03

Receptas. Kukuliukai su pievagrybiais

INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 vienetas laurų lapų (lapai) 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 300 gramų mesos (MAMOS kukuliai, Biovela) šiek tiek citrinpipirių Paruošimo laikas: Apie 45 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome pievagrybius ir dedame į įkaitintą keptuvę, kurioje įkaitintas aliejus. Apkepame, kol gražiai apskrus. Supjaustome svogūnus smulkiai ir dedame į apkepusius pievagrybius.
2022-03-03

Receptas. Kepti vištų sparneliai

INGREDIENTAI: 6 česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis rozmarino (smulkintas) 1 kilogramas vištienos sparnelių 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 10 valgomųjų šaukštų aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištų sparnelius įtrinkite druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Apiberkite vištieną rozmarinu, apipilkite aliejumi ir citrinos sultimis. Marinuokite 2-4 valandas.
2022-03-03

Receptas. Kepti avienos šonkauliai

INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 sauja rozmarino (smulkintas) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos (košerinė) 1.5 kilogramo avienos (šonkauliai) 1 sauja mėtų (kapota) PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenėlyje sumaišyti druską, pipirus, rozmariną, mėtą ir smulkintą česnaką. Avienos šonkaulius įtrinti alyvuogių aliejumi bei prieskonių mišiniu ir palikti šaltai bent 1 val. Po 1 val. apkepinti keptuvėje.
2022-03-03

Receptas. Vištienos suktinukai

INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištos filė 1 pakelis šaltai rūkyto kiaulienos kumpio 1 pundelis petražolių 2 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 žiupsnelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Filė supjaustome gabaliukais, įspaudžiame česnako, dedame prieskonių, kapotų petražolių ir gerą šaukštą majonezo. Gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti.
2022-03-03

Receptas. Fettucine Alfredo padažas su vištiena

INGREDIENTAI: 2 vienetai vištiena (krūtinėlė) 55 gramai sviesto 235 gramai grietinėlės (riebi) 120 gramų sūris (tarkuotas, "Džiugas") 2 arbatiniai šaukšteliai petražolių 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir pakepkite ant vidutinės ugnies su druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kol apskrus.
2022-03-03

Receptas. Lęšių troškinys

INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 200 gramų lešių 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 3 vienetai svogūnų 250 gramų jaučio kumpio 200 gramų dešros (kiaulienos, šalto rūkymo) 300 gramų kiaulės šoninės šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 0.5 stiklinės sultinio (jautienos) 1 litras ...
2022-03-03

Receptas. Argentinietiškas sojos kepsnys

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 stiklinės kviečių (gemalai) 3 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos) 2 stiklinės sojos (miltai) 1 vienetas svogūnų 3 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų (pilno grūdo) 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek džiūvesėlių (malti) 0.5 stiklinės pieno 2 valgomieji šaukštai vandens 2 arbatiniai šaukšteliai druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) ...
2022-03-03

Receptas. Bulvės su sūriu

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 3 vienetai česnakų (skiltelės, smulkintos) 200 gramų pomidorų pastos (vyšniniai, perpjauti pusiau) 60 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai prieskonių (bulvėms virti, Santa Maria) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite bulves ir virkite su prieskonių mišinių, kol suminkštės. Tada nusausinkite. Norėdami patiekti, ant bulvių sudėkite pomidorus, česnakus ir sūrį.
2022-03-03

Receptas. Sotus faršo apkepas

INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas svogūnų 3 skiltelės česnakų 3 žiupsneliai prieskonių (Vegeta) 1 vienetas raudonosios paprikos 3 valgomieji šaukštai majonezo 150 gramų sūris Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į kiaulienos faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnaką, sutarkuojame svogūną. Gerai viską išmaišome.
2022-03-03

Receptas. Kepta višta su citrina

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 česnakų 1 vienetas vištiena šiek tiek prieskonių (rozmarinai, juodieji pipirai, druska, rukytos paprikos miltelių) PARUOŠIMO BŪDAS: Mes mėgstam keptą vištą, turbūt kaip ir daugelis. Kepu ją įvairiai; su raugintais kopūstais, ryžiais,obuoliais...Šį kartą višta su citrina ir rozmarinais...man ji tobula....atrodo skaniausia kokią iki šiol valgiau.... Imam viščiuką švariai nuplaunam ir nusausinam.
2022-03-03

Receptas. Faršu įdaryta cukinija

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos (nebūtina) 200 gramų pievagrybių 150 gramų pieno (pabarstymui) šiek tiek druskos 6 vienetai cukinijos 500 gramų mesos (faršas) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
2022-03-03

Receptas. Brokolių salotos su kumpiu

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 stiklinės kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1/3 stiklinės pupelių (raudonos, virtos) 4 valgomieji šaukštai majonezo 4 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) šiek tiek druskos 500 gramų brokolių 200 gramų sūris (mėlynasis) 10 gramų kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo) šiek tiek raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03

Receptas. Kaštos pupelių salotos su virta dešra

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek česnakų (laiškai) 1 stiklinė pupelių 2 vienetai kiaušinių 2 vienetai juodos duonos (riekelės) šiek tiek majonezo 100 gramų dešros (Biovela) 100 gramų pieno Paruošimo laikas: Apie 30 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles kaip ir kiaušinius išvirti. Sūrį, dešrą ir kiaušinius sutarkuoti. Česnako laiškus sukapoti smulkiai. Sumaišyti pupeles, sūrį, kiaušinius, dešrą, česnako laiškus su majonezu. Išspausti į salotas česnaką.
2022-03-03

Receptas. Karališkos krevetės paprastai

INGREDIENTAI: 24 vienetai krevečių ( be kevalo karališkos) 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (čili) 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Pilame į keptuvę aliejų, dedame truputį sviesto. Kai aliejus įkaista, sumetame krevetes ir pakepame jas apie porą minučių. Dedame česnaką su druska, čili pipirą.
2022-03-03

Receptas. Vištienos ritinėliai su špinatais ir feta sūriu

INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 250 gramų špinatų (šaldyti/švieži) 4 vienetai kiaulienos kumpio (rūkytas, riekelės) 1 vienetas vištiena (krūtinėlės) šiek tiek alyvuogių aliejaus 100 gramų feta sūrio šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnas supjaustomas mažais kubeliais. Smulkiai supjaustomas česnakas ir kartu su svogūnu pakepinamas įkaitintame alyvuogių aliejuje.
2022-03-03

Receptas. Jautienos kotletukai grybų padaže

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 3 vienetai svogūnų 450 gramų jautienos faršo 10 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 800 mililitrų sultinio (grybų) šiek tiek prieskonių (jautienai) 300 gramų grybų (švieži/šaldyti) PARUOŠIMO BŪDAS: Maltą mėsą sumaišyti su 1 kapotu svogūnu, drus...
2022-03-03

Receptas. Skaniosios vištų blauzdelės tešloje

INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (blauzdelės) 2 pakeliai sluoksniuotos tešlos 150 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodieji) 4 skiltelės česnakų šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek aliejaus 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos blauzdeles nuplauti, įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, vištienos prieskoniais.Marinuoti bent valandą.
2022-03-03

Receptas. Argentinietiškas jautienos kepsnys

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 ir 1/5 kilogramo jaučio kumpio 100 mililitrų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišyti aliejų, išspaustą česnaką ir SANTA MARIA raudonėlius. Jautienos kumpį padalinti į 6 lygias dalis (maždaug po 200 g), sudėjus į dubenį aplieti paruoštu marinatu ir uždengus palaikyti šaltai apie 1 val.
2022-03-03

Receptas. Marinuota vištiena

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 arbatinis šaukštelis krapų 1 arbatinis šaukštelis rozmarino 1 kilogramas vištienos sparnelių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas prieskonių (vištienai) 3 valgomieji šaukštai vorčesterio padažo 1 valgomasis šaukštas kario PARUOŠIMO BŪDAS: Prieskonius vištienai sumaišykite su kario milteliais, druska, susmulkintu če...
2022-03-03

Receptas. John Torode kepsnys

INGREDIENTAI: 6 česnakų 2 valgomieji šaukštai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai rozmarino 1 kilogramas kiaulės prandinės 200 mililitrų alyvuogių aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome maždaug 2 cm storio gabaliukais. Kiaulienos kepsnelius sumaišome su sutrintais česnakais, čiobreliais ir rozmarinu. Mėsą užpilame aliejumi, kad apsemtų ir laikome šaltai apie 1-2 paras. Po to kepame griliuje.
2022-03-02

Receptas. Vištienos filė su imbieru

INGREDIENTAI: 6 česnakų (tarkuoti) 15 gramų imbierų (tarkuotas) šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai medaus 500 gramų vištos filė 1 valgomasis šaukštas sojos padažo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Imbierą, česnaką, sojų padažą, medų bei augalinį aliejų sumaišyti. Filė dėti į kepimo indą, ant viršaus paskirstyti marinatą. Kepti 40 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
2022-03-02

Receptas. Gurmaniškas guliašas „San Tropez“

INGREDIENTAI: 6 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas vištos filė šiek tiek alyvuogių aliejaus 250 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių („IKI Gurmanų“) 50 gramų padažo (bazilikų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome mažais gabaliukais vištienos filė ir sumaišome su pomidorų padažu, druska, pipirais, bazilikų padažu, smulkiai supjaustyta raudonąja paprika, susmulkintu česnaku ir prieskoni...
2022-03-02

Receptas. Linksmosios įdarytos paprikos

INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek morkų šiek tiek ryžių šiek tiek svogūnų šiek tiek sūris šiek tiek druskos šiek tiek grietinės šiek tiek vištos faršo šiek tiek petražolių šiek tiek krapų šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkiname česnaką, svogūną, morkytę, sūrį.
2022-03-02

Receptas. Jautienos "Fajitas"

INGREDIENTAI: 2 kilogramai jautienos 3 vienetai svogūnų (raudoni) 3 vienetai paprikų (raudonos) 3 vienetai paprikų (geltomos) 3 vienetai paprikų (žalios) 4 skiltelės česnakų 2 vienetai citrinų (šviežiai spaustos sultys) 100 gramų alyvuogių aliejaus 3 gramai pipirai (juodieji) 5 gramai pipirai (chipotle) 16 vienetų tortilijos (miltinės (15 cm skersmens)) 500 gramų grietinės 100 gramų gražgarsčių 100 gramų špinatų (lapai) 100...
2022-03-02

Receptas. Sluoksniuotos tešlos riešutėliai su varškės kremu ir lašiša

INGREDIENTAI: 1 pakelis tešlos (MANTINGA sluoksniuota) 150 gramų varškės 50 gramų žalumynų ( (krapų, petražolių, baziliko) ) 2 skiltelės česnakų 100 gramų lašišų (sūdyta) 3 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Žalumynus smulkiai supjaustyti. Trintuvo pagalba varškę, česnaką, žalumynus sumalti iki vientisos masės. Pagardinti majonezų. Įkaitinti riešutėlių keptuvę.
2022-03-02

Receptas. Apkepėlė su alyvuogėmis

INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių (graikiškos juodosios alyvuogės be kauliukų) 1 česnakų 1 vienetas morkų (didelės) šiek tiek petražolių 125 gramai ryžių šiek tiek majonezo 100 gramų sūris 4 vienetai krabų lazdelių šiek tiek prieskonių (Jūsų mėgiami) šiek tiek kario Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti su kariu. Karį įdėti į vandenį su trupučiu druskos. Tada ryžiai gaunasi gražios gelsvos spalvos.
2022-03-02

Receptas. Vištienos suktinukų vėrinukai

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 kilogramas vištos filė 3 valgomieji šaukštai sojos padažo 0.5 stiklinės vandens (kambario temperatūros) 350 gramų kiaulės šoninės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė pamušti ir įtrinti druska, pipirais bei vištienos prieskoniais.
2022-03-02

Receptas. Gardusis tortilijų apkepas

Lengvai paruošiamas ir itin gardus patiekalas, norintiems kažko naujo ir paprasto pietų stalui. INGREDIENTAI: 8 vienetai tortilijos 500 gramų kiaulės faršo 200 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 4 valgomieji šaukštai pieno 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 2 valgomieji šaukštai grietinės 3 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai šiek tiek česnakinio pa...
2022-03-02

Receptas. Avinžirnių kremas su krevetėmis

INGREDIENTAI: 1 pakelis krevečių (tigrinės, karališkos) 1 skardinė avinžirniai (konservuoti) 1 vienetas citrinų 2 skiltelės česnakų 1 vienetas paprikų (žalia) 1 vienetas paprikų (raudona) šiek tiek pipirai šiek tiek krapų šiek tiek alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai padažo ( Tahini (skrudintų sezamų pastos)) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-03-02

Receptas. Česnakinės varškės pyragas

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (smulkintas) 3 česnakų šiek tiek petražolių (smulkintos) 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 stiklinė kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno (arba grietinėlė) 100 gramų sūris (tarkuotas) 400 gramų varškės šiek tiek druskos 100 gramų sviesto (arba margarinas) 2 saujos svogūnų laiškų (smulkinti) PARUOŠIMO BŪDAS: 300 g varškės sutrinama su minkštu sviestu, šiek tiek druskos bei miltais ir gauta tešla išklojama s...
2022-03-02
Į viršų