Kai virtuvėje maistui gaminti prireikia kalendrų ar petražolių, tenka po vieną lapelį skabyti nuo stiebo, sukapoti ir tik po to sumesti į ruošiamą maistą.
Socialiniame tinkle „TikTok“ vartotoja @Morielbethobertanner atskleidė daug paprastesnį būdą ir žmonėms jis nepaprastai patiko. Tinkle paplitus madingam iššūkiui pasidalinti gudrybėmis, tapusiomis „įprasta gyvenimo praktika“, viena mama parodė, kaip ji ruošia petražoles pietų patiekalui, rašo mirror.co.uk
Vietoje įprasto pjaustymo peiliu ant lentelės, ji petražolės stiebą tiesiog pertraukė per burokų trintuvės skylutę. Video įraše matome, kaip lapeliai gražiausiai atsiskyrė nuo stiebo.
Įrašas buvo peržiūrėtas 1.1 milijono kartų ir palikta šimtai komentarų. „Genijus! Ką po galais aš dariau! Kalendra tikrai pralaimės mūšį”, − žavėjosi vienas komentatorius.
Tačiau ši idėja sužavėjo ne visus: „Kodėl jūs tai peršate? Reikia ir stiebo, kaip tik jame visas kvapas ir skonis. Kodėl jūsų nuomone žoles džioviname lapais žemyn, su stiebu?“.