Kitokie balandėliai pagal Odetą: nuo stalo dings akimirksniu

„Tokiomis dienomis kaip šiandieną, kai už lango visą dieną krenta lašai, man norisi vien tik šiltų ir šildančių patiekalų. Vienas iš tokių – balandėliai.  Jau senokai jų negaminau, bet šiandieną paruošiau šeimai. Klausiate ar liko rytojui? Neeeeee, nes greitai neliko, o kai kas net ir kartojo. Būtinai išbandykite šį variantą orkaitėje, tik padėkite skardelę po apačia, jei nenorite vėliau šveisti orkaitės, nes kai troškinasi, visada visi kepimo indo šonai išsiteplioja padažu ir apibėga, nors ir ne pilnas kepimo indas“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Naudokite kokį mėgstate faršą, bet aš rekomenduoju paukštienos faršą, nes tada gausis tobulo skonio balandėliai.

Balandėliai orkaitėje

Jums reikės:

500 gr. maltos kalakutienos; 1 svogūno; 4 šaukštai aliejaus; 1 st. sultinio; 1/2 st. nevirtų ryžių; 1/2 šaukštelio  dž.raudonėlio; 8 didelių kopūsto lapų; 2 morkų; 100 ml. grietinėlės; žiupsnelio druskos; žiupsnelio pipirų.

Išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakelio.

Kopūsto lapus išskirstykite ir apvirkite sūdytame vandenyje (naudojau pailgą kopūstą, nes jis labai tinka balandėliams). Apvirusius kopūsto lapus išgriebkite.

Svogūnus susmulkinkite kubeliais, morką sutarkuokite ir apkepinkite aliejuje.

Kepintas daržoves dėkite į maltą mėsą, berkite išvirusius ryžius, raudonėlį, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.

Iš kopūsto lapų išpjaukite storąją lapų dalį. Dėkite mėsos įdaro ir gražiai susukite. Dėkite balandėlius į kepimo indą, kad sulankstyti kraštai būtu dugne. Užpilkite sultiniu , dėkite sutarkuotą morką ant viršaus ir dėkite į įkaitintą iki 170 C. temp orkaitę ir kepkite apie 35-40 min.

Likus kelioms minutėms iki troškinimo pabaigos, supilkite grietinėlę ir baikite troškinti.

Valgom su virtom bulvėm.

Šaltinis: „Samčio užrašai


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų