Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ įrodys, kad gaminti iš tiesų galime kiekvienas. O kuo virtuvės šefas nustebins jau šiandien?
Nesunkus receptas
Nuo įvairių sriubų, troškinių, kepsnių ar apkepų – žiūrovai kiekvieną dieną pamatys po naują, nesunkiai paruošiamą, tačiau ypatingo skonio receptą, kurį neabejotinai norėsis išbandyti ir patiems.
O štai tikra pirmadienio žvaigždė – pomidorai, arba itin paprastai paruošiama, į Italiją nukelianti „Pappa al pomodoro“ sriuba. Kaip pasigaminti šią tirštą, sodrią ir pilną skonių sriubą, žiūrovai išvys vos per… pusantros minutės!
Tačiau viskas įmanoma, kai patarimais dalijasi garsiam sostinės restoranui „Telegrafas“ vadovaujantis virtuvės šefas J. Kapkovičius. Su jo pagalba, nesunkiai perprasite kiekvieną recepto žingsnį – beliks tik pasirūpinti produktais, kuriuos nesunkia rasite parduotuvėje.
„Pappa al pomodoro“ sriuba
Sriubai reikės:
- 70 ml aliejaus skrudinimui;
- 2 svogūnų;
- 8 česnako skiltelių;
- 1,2 kg pomidorų;
- 300 ml daržovių sultinio;
- 250 g duonos;
- šviežio baziliko;
- druskos;
- šviežiai grūstų pipirų.
Gaminimo eiga
Česnaką ir svogūną susmulkinkite ir apkepkite ant mažos ugnies. Sudėkite pomidorus, uždenkite juos dangčiu ir patroškinkite dar 15 minučių. Tuomet supilkite daržovių sultinį, pridėkite druskos, pipirų ir dar šiek tiek pavirkite.
Patiekalui sotumo priduos duona. Tiesa, anot virtuvės šefo, ji nebūtinai turi būti šviežia – kuo puikiausiai tinka ir ta, kuri namuose jau užsistovėjo. Sudėję pjaustytą duoną, įdėkite patiekalą pasitroškinti dar 20 minučių į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Skanaus!
Daugiau receptų ieškokite čia: www.tv3.lt/maistas arba https://receptai.lidl.lt/
„Šviežios idėjos su „Lidl“ receptai – kiekvieną dieną per TV3 ir TV8!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!