Reikės: 8 vnt. šviežių ar šaldytų kalmarų file; 150-200 g miltų; 1 a.š. kajeno pipirų; druskos, maltų juodųjų pipirų; 4 kiaušinių baltymų; 2 raudonųjų čili pipirų; 1 nedidelės citrinos.
Padažui: 2 v.š. majonezo; 2 v.š. natūralaus jogurto; 1 išspaustos česnako skiltelės; citrinos sulčių pagal skonį; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų; druskos.
Kambario temperatūros kalmaro file gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nestorais žiedais. Dubenyje sumaišykite miltus su kajeno pipirais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinio baltymus. Merkite kalmaro žiedą į baltymų plakinį, tuomet į miltų mišinį ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Taip pat iškepkite čili pipirus ir citriną. Patiekite iš išvardintų ingredientų paruoštu padažu.