Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Trakiškio gyventojų bendruomenės pirmininkė stebina savo neįprastu talentu (Nuotr. Rimvydo Ančerevičiaus)

Trakiškio gyventojų bendruomenės pirmininkės Jolantos Silgienės kulinariniai gebėjimai atima žadą – meniški želė tortai tampa švenčių puošmena. Moteris baigė Kauno kolegiją, įgijo maisto technologijos bakalaurą ir šiuo metu dirba ne tik su Trakiškio bendruomene, bet ir gamina įvairius šventinius patiekalus: duonos tortus, želė tortus, vieno kąsnio sumuštinukus.

8

Trakiškio gyventojų bendruomenės pirmininkės Jolantos Silgienės kulinariniai gebėjimai atima žadą – meniški želė tortai tampa švenčių puošmena. Moteris baigė Kauno kolegiją, įgijo maisto technologijos bakalaurą ir šiuo metu dirba ne tik su Trakiškio bendruomene, bet ir gamina įvairius šventinius patiekalus: duonos tortus, želė tortus, vieno kąsnio sumuštinukus.

REKLAMA

„Labai mėgstu visokias naujienas, ieškau idėjų internete, bet visada perdarau kitaip tą, ką matau, nes noriu išsiskirti, turėti savo stilių. Pirmą kartą želė tortus pamačiau internete, labai patraukė akį ir nusprendžiau pati pamėginti. Dažniausiai žmonės juos daro tik iš želė, o aš stengiuosi, kad pagrindas būtų biskvitinis, kad viduje būtų šviežių uogų. Viršų puošiu švirkšto pagalba. Man svarbu, kad būtų ne tik gražu, bet ir skanu“, – pasakojo kulinarė.

REKLAMA

Paklausta apie pačią gaminimo technologiją, moteris atvirauja, kad viską daro kitaip nei kiti. „Seniau dirbdavau su specialiais švirkštais, kurie skirti būtent tiems želė tortams, bet dabar dirbu tik su vienu švirkštu, nes man patinka pačiai išgauti įvairias formas, struktūras. Tokiu būdu padarau taip, kaip aš noriu, o ne taip, koks sukurtas švirkštas“, – sakė J. Silgienė ir pridūrė, kad iki šiol jos didžiausias rekordas buvo per dieną pagaminti šeši tokie tortukai.

Trakiškio gyventojų bendruomenės pirmininkė pripažįsta, kad jokių želė tortų gaminimo kursų nelankė. „Visko išmokau pati. Neseniai mačiau, kad Kaune moteris organizuoja būtent želė tortų gaminimo kursus.

REKLAMA
REKLAMA

Nustebau, kad tokių kursų kainos labai didelės. Tad džiaugiuosi, kad pati išmokau visko. Aš turiu daug kantrybės tam, kas man patinka, ir galiu daug valandų sėdėti bei gaminti, kol išgausiu tobulą variantą“, – pasakojo moteris.

Pasiteiravus apie patiekalų kainas, ji pripažino, kad jos – tikrai prieinamos. „Aš nenoriu daryti bet kaip. Noriu, kad būtų kokybiška, skanu, gražu.

Esu baigusi maisto technologiją, todėl man turi viskas būti idealu, net tie patys vieno kąsnio sumuštiniai turi būti sudėlioti tobula tvarka. Todėl kartais gal kaina ir gali pasirodyti didesnė, bet tikrai taip nėra, nes dedu kokybiškus produktus. Nenorėčiau asmeniškai pirkti nekokybiško maisto, todėl stengiuosi, kad ir mano klientai gautų gerą prekę“, – atviravo J. Silgienė.

Pasak moters, šią vasarą populiariausi užsakymai – duonos tortai. „Iš tiesų, galvojau, kad populiariausi bus želė tortai. Tačiau dabar duonos tortukai yra „ant bangos“. Taip pat sumuštinukai populiarūs. Klientai juos vežasi į šventes, į iškylas gamtoje. Bet tikrai netrūksta ir želė tortų užsakymų.“

REKLAMA
REKLAMA

Pagaminti želė tortą trunka apie pusdienį. „Reikia pusės dienos, kad sustingtų želė, o pats papuošimas trunka dar apie 1–1,5 val.“, – pasakojo J. Silgienė.

Torto skonį galima pasirinkti pagal kiekvieno pageidavimą. Kulinarė leidžia pasirinkti tiek biskvito skonį, tiek dedamas uogas į tortą. Taip pat ji visada atsižvelgia į žmogaus alergijas.

Šaltinis: Naujienų portalas JP 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų