• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaldymas – vienas geriausių būdų ilgiau išsaugoti atsargas ir išvengti maisto švaistymo. Šaldyti galimna daugybę įvairių produktų, tačiau kelių specialistai pataria į šaldymo kamerą nedėti – atšilę jie bus nebetinkami vartoti. 

Šaldymas – vienas geriausių būdų ilgiau išsaugoti atsargas ir išvengti maisto švaistymo. Šaldyti galimna daugybę įvairių produktų, tačiau kelių specialistai pataria į šaldymo kamerą nedėti – atšilę jie bus nebetinkami vartoti. 

REKLAMA

Ne visus produktus galima laikyti žemesnėje nei nulio lapipsnių temperatūroje ir kai kurie šaldymo mėgėjai nė nežino, kad kai kurių produktų šaldyti nerekomenduojama ir negalima, rašo thesun.co.uk.

Šie maisto produktai, deja, negali ištverti žemesnės nei nulio laipsnių temperatūros, tad jų jokiu būdu nedėkite į šaldiklį, nes taip tik sugadinsite maisto produktus.

REKLAMA
REKLAMA

Patarė, kokių produktų negalima šaldyti

Specialistai pateikia penkių produktų, kurių negalima šaldyti, sąrašą:

REKLAMA

1. Neapdoroti, žali kiaušiniai

Viso kiaušinio užšaldymas yra visiškai negalimas, todėl jei nusipirkote didelį jų kiekį, teks juos suvalgyti, kol jie nepaseno. Neapdoroti kiaušiniai šaltyje plečiasi, todėl įtrūksta lukštai.

Jei jums tikrai reikia juos laikyti kiek ilgiau, galite juos išimti iš lukšto, suplakti ir užšaldyti orui nepralaidžiame maišelyje ir prailginti vartojimo trukmę.

REKLAMA
REKLAMA

2. Atšildyta mėsa

Mėsą galima šaldyti, tačiau tik šviežią – atšildytos mėsos dar kartą į šaldiklį dėti negalima. To nedaryti patariama dėl to, kad pakartotinai užšaldyta mėsa praranda savo tekstūrą.

3. Patiekalai su grietinėle

Jei turite patiekalų su grietinėle likučių, geriau juos suvalgykite kitą dieną, nes, deja, šio patiekalo negalima dėti į šaldiklį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet koks patiekalas, pagamintas grietinėlės pagrindu, gali atsiskirti arba sušokti į gumulėlius, jeigu laikysite tokius patiekalus šaldiklyje – tai nėra visiškai nesaugu, tačiau patiekalai praranda tekstūrą ir skonį.

4. Jogurtas

Kaip ir grietinėlė, apie kurią ką tik kalbėta, jogurtas gali atsiskirti ir sušokti į gumulėlius, pakinta jo tekstūra ir jį valgyti atšildžius nemalonu.

5. Majonezas

Tai dažniausiai yra kiaušinio ir aliejaus mišinys. Tai vadinama emulsija. Jų negalima užšaldyti, nes jis atsiskirs, o stiklainyje liks bjaurus aliejaus ir kiaušinio skystis, o ne vientisos masės majonezas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų